Special! Secretele bucătăriei japoneze
Japonezii se numără printre cei mai longevivi oamenii din lume! Iar unul dintre principalii factori care îi ajută să ajungă la vârste înaintate, este modul în care se alimentează.
Japonezii se numără printre cei mai longevivi oamenii din lume! Iar unul dintre principalii factori care îi ajută să ajungă la vârste înaintate, este modul în care se alimentează.
Arta culinară japoneză este concepută în aşa fel încât să încânte toate cele cinci simţuri. Reţeta succesului este foarte simplă: se folosesc doar ingrediente proaspete şi cât mai diversificate. Iar la baza celor mai multe dintre mâncăruri stă un preparat simplu numit dashi - o supă care se obţine cu ajutorul algei Kombu, fulgi de ton şi ciuperci uscate shiitake. Oricât de complicat sună, chef Akio Saito, unul dintre cei mai renumiţi bucătari niponi, demonstrează că totul se prepară foarte rapid.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰