Antena Meniu Search
x

Special! Somnul bun este medic și cosmetician

Somnul dulce mult aduce! Dar nu oricum şi oricât. Repausul de noapte trebuie respectat ca la carte. Adică trebuie să dormim opt ore pe noapte şi să trecem în lumea viselor înainte ca ceasul să indice miezul nopţii

Vezi și

Somnul dulce mult aduce! Dar nu oricum şi oricât. Repausul de noapte trebuie respectat ca la carte. Adică trebuie să dormim opt ore pe noapte şi să trecem în lumea viselor înainte ca ceasul să indice miezul nopţii

Medicii spun că este cel mai important lucru pe care îl putem face pentru sănătatea noastră pentru că somnul ajută la regenerarea celulelor organismului. Tot somnul este cel mai bun cosmetician pentru că ne ajută să ne păstrăm frumuseţea. Reversul medaliei pentru cei care preferă să stea de veghe noaptea vine cu tot felul de probleme de sănătate care se pot manifesta în timp.

Somnul este esenţial pentru sănătatea noastră, dar ca orice proces de regenerare celulară repausul nocturn trebuie făcut după un program bine pus la punct.

Sunt necesare şapte opt ore de somn între ora 23 şi ora şapte dimineaţa. Desigur, mulţi oameni se declară perfect odihiţi chiar şi după 4 ore de dormit. Doar că un astfel de interval nu este suficient pentru a profita de toate beneficiile somnului.

Avem nevoie de şapre opt ore de somn pe noapte pentru că somnul este o stare normală în care se realizează redresarea organismului. În timpul somnului se realizează recuperarea fizică prin relaxarea musculară. Ne conservăm energia prin scăderea temperaturii corpului ş scăderea respiraţiei şi circulaţiei.

Cele opt ore de somn nocturn ne ajută să combatem depresia, stersul şi bolile inimii.

Se realizează de asemenea o recuperare mentală a organismului prin încetarea funcţionării conştiente şi se întâmplă şi somnul REM, somnul cu vis care are un rol important în consolidarea memoriei.

Tot somnul este cel care întărzie apariţia ridurilor şi ne ajută să ne păstrăm greutatea corporală. Este drept că pe lista celor care nu respectă intervalul de somn de opt ore nu se înscriu doar cei care fac asta de bunăvoie, ci şi cei care încep munca atunci când tot oraşul doarme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Special! Somnul bun este medic și cosmetician