SPECIAL! Unghiile rezistă mai mult cu oja semipermanentă
Un strat de lac transparent, două straturi de ojă colorată şi încă un strat de lac transparent! Cam aşa ar trebui făcută o manichiură clasică, pentru a ne asigura că rezistă măcar câteva zile
Un strat de lac transparent, două straturi de ojă colorată şi încă un strat de lac transparent! Cam aşa ar trebui făcută o manichiură clasică, pentru a ne asigura că rezistă măcar câteva zile
Dar câte femei au timp şi răbdare să facă asta de vreo două ori pe săptămână?! Foarte puţine! Dar salvarea vine de la oja semipermanentă. Ţine două-trei săptămâni, chiar dacă spălăm vase sau frecăm aragazul. Nu se ciobeşte, nu-şi pierde luciul. Mai mult, dacă vă plictisiţi de să purtaţi aceeaşi culoare zi de zi, puteţi să o acoperiţi cu ojă normală, fără ca cea semipermanentă să aibă de suferit.
Procesul începe cu pilirea unghiilor şi împingerea cuticulelor, dar nu înainte de înmuierea lor într-un vas cu apă călduţă. Apoi urmează netezirea unghiilor cu ajutorul unei pile şi îndepărtarea luciului. Nu trebuie să vă facţi griji, este o pilire superficială care nu atacă unghia. Şi, mai ales, nu se face cu un polizor ca în cazul unghiilor false, ci cu o pilă uşor abrazivă.
La fel ca în cazul ojei normale, se aplică un strat de lac special pe post de bază şi se ţine mâna în lampa UV timp de două-trei minute. Apoi se alege culoarea şi se dă pe unghie. Urmează o nouă sesiune se uscat la ultraviolete, după care se aplică un alt lac, pentru definitivarea manichiurii. Se usucă din nou la lumina lămpii şi gata. Asta e totul!
Pe lângă faptul că ţine câteva săptămâni acest tip de manichiură, este foarte simplu de făcut acasă. Tot ce aveţi nevoie sunt ustensilele necesare de pus ojă semipermanentă şi puţină îndemânare. Astfel, scăpaţi de unghiile exfoliate şi cojite care dau un aspect neîngrijit. La fel şi de cele subţiri şi zgâriate cauzate de pilirea excesivă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰