Antena Meniu Search
x

Sportul este bun pentru gravide

Cultura noastră este plină de tot felul de idei preconcepute atunci când vine vorba despre femeile însărcinate!

Vezi și

 Cultura noastră este plină de tot felul de idei preconcepute atunci când vine vorba despre femeile însărcinate! În primul rând, că ar trebui să mănânce cât pentru doi. Iar în al doilea rând, că trebuie să nu facă efort fizic.

Bineînţeles că nimeni nu-i va spune unei viitoare mame că e sănătos să mergi la sală şi să tragi de fiare. Dar asta nu înseamnă că trebuie să zacă în vârful patului până când naşte. Desigur, dacă sarcina nu este cu probleme. Oricum, un lucru trebuie să reţineţi: gravidele care fac sport îşi vor reveni mult mai repede după naştere, plus că vor avea bebeluşi sănătoşi.

Exerciţii uşoare, dar cu efect îndelungat, care o ajută nu doar pe mămică să ducă sarcina mai uşor, ci şi pe bebeluş să se dezvolte. Cursurile create special pentru mame au devenit din ce în ce mai complexe, fără a pune în pericol sarcina nici măcar o fracţiune de secundă.

Exerciţiile au fost create tocmai pentru ca bebeluşul să se simtă bine, iar mama să rămână în formă pe toată durata sarcinii. Mai mult, să nască mult mai uşor. Exerciţiile sunt o încântare nu doar pentru mămici, ci şi pentru bebeluşi.

Exerciţiile nu au rolul de a o ajuta pe mamă să dea kilogramele în plus jos, ci să îi ajute metabolismul. În plus, au efect dublu: atât asupra mamei, cât şi asupra bebeluşului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » Sportul este bun pentru gravide