Străinii caută mezelurile româneşti naturale
Cârnaţi afumaţi, carne la garniţă sau curcan cu fistic. Sunt deliciile care au cucerit astăzi mii de oameni la cel mai mare târg dedicat producătorilor români. Singurii conservanţi folosiţi sunt sarea şi fumul lemnelor. Iar străinii care au degustat mezelurile noastre au plecat cu sacoşele pline.
Cârnaţi afumaţi, carne la garniţă sau curcan cu fistic. Sunt deliciile care au cucerit astăzi mii de oameni la cel mai mare târg dedicat producătorilor români. Singurii conservanţi folosiţi sunt sarea şi fumul lemnelor. Iar străinii care au degustat mezelurile noastre au plecat cu sacoşele pline.
Curioşii de la Târgul Indagra au primit invitaţie la o călătorie culinară în trecut. Prima oprire - jumările şi carnea la garniţă.
Pentru a obţine gustul copilăriei, micii producători folosesc conservanţi naturali. Şi respectă cu sfinţenie reţetele vechi de peste veacuri.
Modul de preparare şi ingredientele au rămas.. la fel ca odinioară. Nu lipsesc condimentele de bază : cimbrul, boiaua de ardei, piperul si usturoiul.
Dar nu doar produsele tradiţionale au atras atenţia consumatorilor, ci şi preparatele mai...rafinate. Explozia de arome din curcanul cu fistic, de exemplu, i-a cucerit pe loc. Ca să păstreze reţeta cât mai naturală, unii producătorii muncesc chiar şi câteva zile.
Dar gustul bun şi ingredientele naturale costă. Mezelurile natuale ajung să coste şi peste 100 de lei kilogramul.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰