Strângere de fonduri la o grădiniţă din Bistriţa pentru o fetiţă bolnavă

De Redactia Observator.
Publicat: 12.12.2019, 16:25.
Actualizat: 12.12.2019, 17:04

În preajma sărbătorii naşterii Domnului, cu toţii devenim mai sensibili, mai buni, mai darnici! Şi cu atât mai mare e satisfacţia atunci când cel ajutat este un copil.

În preajma sărbătorii naşterii Domnului, cu toţii devenim mai sensibili, mai buni, mai darnici! Şi cu atât mai mare e satisfacţia atunci când cel ajutat este un copil. La Bistriţa, 20 de copii de grădiniţă s-au implicat în strângerea de fonduri pentru colega lor bolnavă. Fetiţa are nevoie urgent de o mască de oxigen care să o ajute să respire în timpul nopţii.

De la prima vedere, Cristiana fură inimi şi zâmbete. Pe chipul ei zilnic citeşti fericirea, fără să-ţi dai seama de fapt greutatea cu care se confruntă.

Educatoare: Este un copil pozitiv, sociabil, vesel, toată lumea o iubeşte, la plecare, ne despărţim, ne salutăm şi merge şi salută absolut toate educatoarele şi îşi ia rămas bun de la absolut toate colegele din grădiniţă.

La şase luni de la naştere a fost diagnosticată cu nanism. Părinţii au căutat fără încetare un tratament care să o ajute să crească, dar când l-au găsit, fetiţa a făcut stop cardio respirator, ca reacţie adversă. De atunci, o mască pentru respiraţie care costă trei mii de lei îi este vitală.

Mihaela Harnagea-mama Cristianei: E aşa de frumos să vezi aşa multă lume adunată pentru un scop frumos şi că le pasă şi că ne iubesc şi a venit aşa multă lume. Am primit şi eu invitaţie dar n-am ştiut că e pentru noi. Ştiam că trebuie să ajut un sufleţel că aşa scria în invitaţie.

Grupa de grădiniţă a Cristianei a organizat un târg cu produse artizanale, dulciuri şi accesorii pentru pomul de Crăciun, făcute toate cu mâinile lor. Fiecare coleg şi-a dat silinţa să strângă cea mai mare sumă de bani pentru Cristiana.

Bunicii şi părinţii au răspuns cu drag invitaţiei să facă o faptă bună.

Un alt grup de voluntari de la două licee din Bistriţa a strâns suma de 2600 de lei. În total, aproape 10 mii de lei au fost adunaţi până acum pentru Cristiana.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.