Antena Meniu Search
x

Surse: Ce s-a găsit pe bancheta din spate a Mercedesului care a explodat în Arad. Reacția SRI-ului în urma incidentului

Un om de afaceri din Arad a murit sâmbătă dimineaţă, când maşina în care se afla a explodat. Deflagraţia s-a produs în momentul în care bărbatul de 66 de ani a pornit motorul autoturismului. Explozia a fost atât de puternică încât geamurile clădirilor şi maşinilor din zonă au fost spulberate. Pe bancheta din spate a autovehiculului s-ar fi găsit urme de explozibil, potrivit unor surselor de la fața locului.

de Redactia Observator

la 31.05.2021, 13:53

Vezi și

Era 7 dimineaţa când o puternică deflagraţie a zguduit un cartier din Arad. 

Martor: Am auzit o explozie foarte puternică şi m-am uitat pe geam şi am văzut că începea uşor să ardă maşina şi în câteva secunde era flamă.

Reporter: Aţi auzit o bubuitură? 

Martor: Extraordinară. Dormeam, a tremurat şi patul sub mine şi geamurile şi tot. 

Pe acelaşi subiect

Imediat la faţa locului au sosit poliţiştii şi pompierii. 

George Pleşca, ISU Arad: În momentul sosirii echipajelor de intervenţie incendiul se manifesta generalizat, la întreg autoturismul, violent. 

Livia Pescar, IPJ Arad: La fața locului s-au deplasat polițiștii și pompierii care au constatat că este vorba despre un autoturism incendiat, iar în interiorul acestuia se afla un bărbat de 66 de ani. 

Victima este Ioan Crişan, patronul unei firmei de somn african. Martorii spun că bărbatul a băut o cafea în zonă. Apoi, s-a urcat în maşină iar, când a pornit-o s-a produs explozia. 

Localnic: A fost om de milioane. A băut cafea şi mergea la serviciu. 

În urma exploziei, alte trei maşini care se aflau în zonă au fost afectate, iar câteva dintre gemurile de la blocul din apropiere au fost sparte. 

Localnic: Aceasta e maşina mea, dormeam şi am auzit o explozie foarte puternică şi am ieşit pe geam să văd despre ce este vorba şi după aia am văzut că maşina mea este avariată şi luneta spartă. 

Martorii incidentului cred că ar fi vorba despre o mână criminală. 

Cazul a fost preluat de Parchet. O echipă de criminalişti de la Bucureşti a fost trimisă la Arad, pentru a cerceta cauzele care au dus la producerea exploziei. 

SRI, despre explozia mașinii de la Arad

SRI participă la ancheta desfasușurată de Poliția Română și, împreuna cu specialistii de la Institutul Național de Criminalistică, realizează expertiza pirotehnică, anunță instituția.

Au fost prelevate probe care urmează a fi analizate în laborator pentru a se stabili ce tip de substanțe au fost folosite și au facilitat aprinderea. Primele cercetări demarate de SRI exclud ipoteza unui atentat terorist.

Cine este victima incidentului de la Arad

Bărbatul găsit decedat în maşina care a explodat şi care apoi a fost cuprinsă de flăcări, în municipiul Arad, este Ioan Crişan, acesta fiind un prosper om de afaceri care deţinea una din puţinele ferme de somn african din Europa de Est. El a fost socrul deputatului liberal Sergiu Bilcea.

Crişan era, potrivit presei locale, un prosper om de afaceri din Arad, care avea 66 de ani şi deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est. Ferma a fost amenajată în apropierea unei foste fabrici de cânepă, situată la câţiva kilometri de municipiul Arad.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Surse: Ce s-a găsit pe bancheta din spate a Mercedesului care a explodat în Arad. Reacția SRI-ului în urma incidentului