Antena Meniu Search
x

Ludovic Orban, despre explozia maşinii de la Arad: România este o ţară sigură

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, care se află într-o vizită în judeţul Mureş, a declarat, referindu-se la posibilul atentat de la Arad, unde un om de afaceri a murit după ce maşina în care se afla a explodat, că, din punctul său de vedere, România este o ţară sigură şi că avem instituţii care veghează la apărarea ţării noastre.

de Redactia Observator

la 31.05.2021, 13:54

Ludovic Orban, despre explozia maşinii de la Arad: România este o ţară sigură
Ludovic Orban, despre explozia maşinii de la Arad: România este o ţară sigură - Hepta

"România a fost ferită o lungă perioadă de timp de astfel de atentate. Avem instituţii care veghează la apărarea vieţii şi siguranţei cetăţenilor români şi este, din punctul meu de vedere, o ţară sigură'', a declarat Ludovic Orban, sâmbătă, într-o conferinţă de presă.

Cine este victima incidentului de la Arad

Un om de afaceri din Arad a murit sâmbătă dimineaţă, când maşina în care se afla a explodat. Deflagraţia s-a produs în momentul în care bărbatul de 66 de ani a pornit motorul autoturismului. Explozia a fost atât de puternică încât geamurile clădirilor şi maşinilor din zonă au fost spulberate.

Pe bancheta din spate a autovehiculului s-ar fi găsit urme de explozibil, potrivit unor surselor de la fața locului. SRI participă la ancheta desfasușurată de Poliția Română și, împreuna cu specialistii de la Institutul Național de Criminalistică, realizează expertiza pirotehnică, anunță instituția.

Au fost prelevate probe care urmează a fi analizate în laborator pentru a se stabili ce tip de substanțe au fost folosite și au facilitat aprinderea. Primele cercetări demarate de SRI exclud ipoteza unui atentat terorist.

Bărbatul găsit decedat în maşina care a explodat şi care apoi a fost cuprinsă de flăcări, în municipiul Arad, este Ioan Crişan, acesta fiind un prosper om de afaceri care deţinea una din puţinele ferme de somn african din Europa de Est. El a fost socrul deputatului liberal Sergiu Bilcea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Ludovic Orban, despre explozia maşinii de la Arad: România este o ţară sigură