Antena Meniu Search
x

Mărturii emoţionante despre tânăra mămică din Vrancea, care s-a sacrificat pentru fetiţa sa! Să o ajutăm pe Roxana să o crească pe Maya! (VIDEO)

Să alegi între propria viaţă şi viaţa copilului tău. E drama unei mame care a decis, fără să clipească, să-şi salveze pruncul. Roxana a aflat, în luna a patra de sarcină, că are cancer osos. A ales să-şi aducă fetiţa pe lume, cu orice preţ. Abia în ziua în care Maya s-a născut, Roxana a început lupta pentru propria ei viaţă. Medicii i-au amputat piciorul şi i-au dat o singură şansă: un tratament în Turcia, pentru care tânăra are nevoie de noi toţi.

Vezi și

Să alegi între propria viaţă şi viaţa copilului tău. E drama unei mame care a decis, fără să clipească, să-şi salveze pruncul, încă nenăscut. Roxana a aflat, în luna a patra de sarcină, că are cancer osos. A ales să-şi aducă fetiţa pe lume, cu orice preţ. Abia în ziua în care Maya s-a născut, Roxana a început lupta pentru propria ei viaţă. Medicii i-au amputat piciorul şi i-au dat o singură şansă: un tratament în Turcia, pentru care tânăra are nevoie de noi toţi.

-Majoritatea medicilor au fost sceptici. Pentru ea a fost un şoc imens, a fost foarte dărâmată. 

A fost pusă în faţa unei decizii teribile: să fie mamă, sau să trăiască. Să-şi salveze pruncul, sau să se salveze pe ea. Era deja însărcinată în luna a patra, iar tratamentul i-ar fi pus copilul în pericol de moarte. 

-A ales viaţa Mayei. Deoarece doctorii au pus-o în dificila alegere: ea sau Maya. Ea a ales Maya, deoarece mi-a spus că pentru ea asta înseamnă viaţă. 

Pe acelaşi subiect

Roxana a decis să pătreze sarcina, cu orice preţ. A amânat tratamentul, până când a născut-o pe Maya. 28 septembrie 2016 a fost ziua în care fetiţa a venit pe lume. Prematur. În aceeaşi zi, Roxana şi-a pierdut piciorul. Medicii i l-au amputat, ca să-i salveze viaţa. 

"Micuţa Maya era singura speranţă şi încurajare în nopţile albe pline de lacrimi şi întrebări fără răspuns ale mamei ei."

Pentru fetiţa ei, Roxana a trecut peste traumă şi peste durerile cumplite. A sperat că totul va fi bine. Dar, într-o noapte, din senin, a simţit că se sufocă. Şi a aflat că are metastaze la plămâni. 

-Ambii plămâni sunt afectaţi. Nu poate să mai respire decât cu tubul de oxigen pentru ea.

Încă o dată, Roxana s-a aruncat în lupta pentru viaţă. Medicii i-au dat o singură şansă: un tratament agresiv şi foarte scump, într-o clinică din Turcia. 3.500 de euro costă fiecare intervenţie. Iar ca să trăiască, ea are nevoie de luni întregi petrecute în spital. Deja nu mai poate respira singură. 

-Vrea să lupte. Mi-a spus că vrea doar să-şi crească fata alături de soţul ei. Aşa cum orice mamă îşi doreşte. Sunt sigură că împreună putem face un miracol. 

-Cred că peste ani o să vă mulţumească Maya. Fetiţa Roxanei şi a lui Alin. 

Maya are acum patru luni. E un copil iubit mai presus de viaţă, născut dintr-un sacrificiu suprem. Împreună, îi putem dărui cel mai frumos dar: o copilărie alături de mama ei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Mărturii emoţionante despre tânăra mămică din Vrancea, care s-a sacrificat pentru fetiţa sa! Să o ajutăm pe Roxana să o crească pe Maya! (VIDEO)