Antena Meniu Search
x

Festivalul colindelor, mutat din Piața Victoriei, după scandalul cu protestatarii antiguvernamentali

Târgul de Crăciun din piaţa Victoriei va fi mutat, după ce manifestanţii au demontat cu scandal scena abia amplasată. S-a ajuns şi la violenţe.

Vezi și

Târgul de Crăciun din piaţa Victoriei va fi mutat, după ce manifestanţii au demontat cu scandal scena abia amplasată. S-a ajuns şi la violenţe. Un medic pensionar spune că a fost lovit cu pumnul de un manifestant. Când jandarmii au încercat să-l imobilizeze pe agresor, mai multe persoane au îmbrâncit forţele de ordine. Primarul general anunţă că va face plângeri penale pentru distrugere. 

Mai mulţi protestatari i-au îmbrâncit pe jandarmi în momentul în care un bărbat din mulţime a fost condus spre dubă. Scandalul a pornit în piaţa Victoriei şi a continuat pe trotuarul din faţa Guvernului. Scandalul a pornit între un doctor pensionar, în vârstă de 71 de ani, şi un cunoscut protestatar. Sandi Matei: "Un pumn. Pentru că a fost reacţia, când mi-a dat peste alea, am văzut telefonul pe jos împrăştiat, reacţia mea a fost de la bărbat la bărbat, un singur pumn şi punct."

Georgian Enache, purtător de cuvânt al Jandarmeia Capitalei: "Un cetăţean în vârstă a acuzat că a fost lovit de unul dintre protestatari. Colegii mei au mers acolo, au rugat persoana să-i însoţească. Aceasta a refuzat." 

Medicul lovit nu a depus plângere pentru lovire. Însă, poliţiştii au dat amenzi de 7.000 de lei. Alături de protestatarul care recunoaşte că şi-a pierdut cumpătul au mai fost sancţionaţi doi bărbaţi care i-au obstrucţionat forţele de ordine. În tot acest timp, zeci de manifestanţi au decis să elibereze Piaţa Victoriei, locul în care se amenaja deja târgul de Crăciun. 

Poliţiştii şi jandarmii au privit de pe margine întreaga operaţiune, fără să intervină. Primarul General a anunţat că va face plângere penală pentru distrugere: "S-a constatat că o mână de oameni agresivi, violenţi verbal şi fizic, aflaţi în ilegalitate pe domeniul public, în cadrul unui eveniment organizat, şi-au spus cuvântul, au pus pe fugă autorităţile, au demontat piese care aparţin unei instituţii, mă refer la schelele pentru scenă, au dat la o parte cu violenţă gardul împrejmuitor şi toată lumea a fost pasivă."

Primăria Generală a anunţat că va muta Festivalul de colinde şi Târgul de Crăciun într-o altă locaţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Festivalul colindelor, mutat din Piața Victoriei, după scandalul cu protestatarii antiguvernamentali