Antena Meniu Search
x

O nouă modă periculoasă face furori în rândul tinerilor. Ţigara cu vapori de apă poate conţine mai multe chimicale decât cea normală

Vapingul - o modă periculoasă printre tineri - face furori şi în România! Ţigară electronică conţine vapori de apă, iar adolescenţii par fascinaţi.

Vezi și

Vapingul - o modă periculoasă printre tineri - face furori şi în România! Ţigară electronică conţine vapori de apă, iar adolescenţii par fascinaţi. Însă, specialiştii transmit că poate conţine chiar mai multe substanţe periculoase decât ţigara normală.

Pentru unii e pasiune, alţii cred că fac artă. Milioane de tineri se distrează cu aburii dintr-o ţigară electronică. Fenomenul se numeşte - vaping.

Iar vapingul i-a cucerit rapid şi pe tinerii din ţara noastră. În mai toate mall-urile sunt magazine care vând ţigări electronice speciale. Periodic, în Capitală se organizează chiar evenimente în care tinerii se distrează învăluiţi într-o perdea deasă de abur. 

Medicii spun că astfel de ţigări cu abur nu sunt inofensive. Formaldehida, notrozamina sau dietilen-glicolul, sunt doar câţiva dintre compuşii cu mare potenţial cancerigen, pe care adolescenţii le inhalează.

Nu doar substanţele din aceste ţigări, despre care tinerii cred că funcţionează doar pe bază de vapori de apă, sunt periculoase. Psihologii cred că adolescenţii care încep să utilizeze astfel de dispozitive pot foarte uşor să treacă la ţigări normale, care conţin nicotină şi gudron.

Tot specialiştii spun că nici măcar cei care vor să se lase de fumat nu vor reuşi folosind metode precum vapingul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » O nouă modă periculoasă face furori în rândul tinerilor. Ţigara cu vapori de apă poate conţine mai multe chimicale decât cea normală