Antena Meniu Search
x

Un ucrainean a fost prins când făcea contrabandă cu ţigări la frontiera de nord a României, cu ajutorul unei drone

Un cetăţean ucrainean a fost reţinut de Poliţia de Frontieră Satu Mare când încerca să transporte ţigări peste graniţă, cu ajutorul unei drone. Bărbatul a fost reţinut, iar ţigările de contrabandă au fost confiscate.

de Redactia Observator

la 07.09.2023, 14:41

Un cetăţean ucrainean a fost reţinut de Poliţia de Frontieră Satu Mare când încerca să transporte ţigări peste graniţă, cu ajutorul unei drone.
Un cetăţean ucrainean a fost reţinut de Poliţia de Frontieră Satu Mare când încerca să transporte ţigări peste graniţă, cu ajutorul unei drone. - Shutterstock

Poliţia de Frontieră Satu Mare a confiscat 2.960 de pachete de ţigări ucrainene de contrabandă. O parte dintre pachete erau transportate peste graniţă cu ajutorul unei drone, iar când aterizau în ţară, erau preluate de un cetăţean ucrainean, relatează news.ro.

Poliţia de Frontieră Satu Mare a prins un ucrainean încercând să transporte ţigări peste graniţă cu o dronă

"În data de 6 septembrie a.c., în jurul orei 5.15, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare au sesizat, în zona de responsabilitate, pe direcţia localităţii Turţ, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, specific unei drone, care a traversat frontiera din Ucraina în România. S-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor şi cercetarea zonei, fiind observată, în apropierea frontierei de stat, şi o persoană care nu-şi justifica prezenţa în zonă. Patrula poliţiei de frontieră a observat cum persoana în cauză a preluat un colet de mici dimensiuni şi a încercat să-l transporte spre interiorul ţării, moment în care lucrătorii noştri au intervenit pentru interceptarea acesteia", transmite joi Poliţia de Frontieră.

În urma acţiunii, a fost reţinut un cetăţean ucrainean, în vârstă de 25 de ani, iar în apropierea acestuia au fost descoperite încă două colete de mici dimensiuni, care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.

Pe acelaşi subiect

Autorităţile ucrainene au fost informate în legătură cu evenimentul, iar bărbatul care urma să preia ţigările a fost dus la sediul poliţiei de frontieră.

"În urma inventarierii coletelor de mici dimensiuni, a rezultat cantitatea de 960 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 11.232 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării. În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Cetăţeanul ucrainean a fost reţinut pentru 24 de ore, iar la final urmează a se lua măsurile legale ce se impun", precizează poliţiştii de frontieră.

Tot în 6 septembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava au descoperit, abandonate în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Falcău, cantitatea de 2.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, a  căror valoare se ridică la suma de 23.400 lei.

Ţigările au fost confiscate, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Un ucrainean a fost prins când făcea contrabandă cu ţigări la frontiera de nord a României, cu ajutorul unei drone