Antena Meniu Search
x

A murit Timea, profesoara de 25 de ani din Baia Mare infectată cu coronavirus și care nu suferea de nicio altă boală

Daraban Timea Enikö, o profesoară de 25 de ani din Baia Mare, a murit la spital după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2. Săptămâna trecută zeci de maramureșeni s-au mobilizat și au donat sânge pentru ca tinerei să i se poată face tratamentul cu plasmă, însă eforturile au fost în zadar. 

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 24.08.2020, 14:36

  • Timea nu avea alte afecțiuni preexistente
  • Nu se știe de unde s-a infectat tânăra

Timea Enikö a ajuns la spital pe data de 15 august, iar la scurt timp starea ei de sănătate s-a agravat.

După ce a fost transferată la secția de Terapie Intensivă, în stare critică, mama ei a făcut un apel pe Facebook pentru ca lumea să meargă și să doneze plasmă.

Din nefericire, Timea a intrat astăzi în stop cardio-respirator și a decedat, în ciuda eforturilor medicilor de a o salva. Răpusă de coronavirus, tânăra nu a răspuns la manevrele de resuscitare.

Daraban Timea Enikö

Daraban Timea Enikö, profesoară de meserie, nu avea alte boli asociate și nici nu era supraponderală. Ancheta epidemiologică nu a reușit să scoală la iveală de unde a contactat virusul.

Pe 5 august, tânăra distribuise o postare prin care se făcea apel la donare de sânge, însă pentru o altă persoană bolnavă.

Citește și 

Adolescent de 18 ani din Galați, cel mai tânăr pacient cu cornavirus mort în România

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » A murit Timea, profesoara de 25 de ani din Baia Mare infectată cu coronavirus și care nu suferea de nicio altă boală