Antena Meniu Search
x

Mai multe tinere însărcinate, din Iași, ar fi fost puse să-și facă teste de coronavirus pe banii lor înainte de internare

Scandal urmat de anchetă la maternitatea din Iaşi. Mai multe gravide şi tinere mame reclamă faptul că ar fi fost obligate să îşi facă un test de coronavirus contra-cost la laboratoarele private din Iaşi, înainte de internare.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 04.05.2020, 23:28

Vezi și
  • Tinerele ar fi dat sute de lei pe teste de coronavirus, înainte să fie internate.
  • Ministrul Sănătății a cerut o anchetă în acest caz.

Robert Dâncă, manager Maternitatea Cuza Vodă Iaşi: Toate criteriile de internare sunt respectate. Nu a fost limitat accesul la servicii medicale. Până în prezent nu avem depusă nici o sesizare legată de acest aspect.

Acesta este răspunsul managerului Maternităţii "Cuza Vodă" din Iaşi, după ce gravidele s-au plâns că au fost întoarse din drum atunci când au mers să se interneze în unitatea medicală.

Pacientă, Iași: Doamna doctor, cea care mi-a monitorizat sarcina pe tot parcursul ei, mi-a zis că nu pot să fiu internată în spital şi nici nu poate să îmi facă cezariană dacă nu am testul COVID-19.

Această situaţie nu ar fi fost una izolată şi se pare că s-a repetat şi la alte paciente.

Gravidelor, dar şi celorlalte paciente care ajungeau aici, la Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi, li s-ar fi cerut să arate că au făcut analize de laborator care să arate medicilor că nu sunt infectate cu noul coronavirus. Cine nu avea respectivul test, ar fi fost pus să meargă să şi-l facă.

Testele care urmau a fi făcute, erau suportate integral de către viitoarele mămici.

Pacientă, Iași: Tot de către cei de la spital mi s-a făcut recomandare să merg la un laborator privat, unde să îmi fac respectivul test. Mi-am făcut testul, am plătit 250 de lei şi am aşteptat să primesc rezultatul.

Femeia povesteşte că a fost primită să nască după aproape 12 ore în care a fost purtată pe drumuri.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ministrul Sanătăţii a cerut ca situaţia de la cea mai mare maternitate din Moldova să fie anchetată chiar de către minister. 

Nelu Tătaru: Nu este nici legal, nici moral. Voi începe o anchetă.

Testele pentru coronavirus nu se pot face la cerere în spitalele de stat şi centrele din Iaşi care fac gratuit acest lucru. Totuşi, în laboratoarele private preţul unul test pleacă de la 200 şi poate ajunge până la 400 de lei. Rezultatele vin în doar câteva ore. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Mai multe tinere însărcinate, din Iași, ar fi fost puse să-și facă teste de coronavirus pe banii lor înainte de internare