Antena Meniu Search
x

Tot mai multe persoane renunţă la consumul de carne

Să fii vegetarian în ziua de astăzi nu mai sună parcă aşa. neobişnuit ca acum câţiva ani. Deşi, nu există o statistică oficială, pentru că obiceiurile noastre alimentare nu preocupă serios nicio autoritate, estimările specialiştilor arată că tot mai mulţi renunţă la carne

Vezi și

Să fii vegetarian în ziua de astăzi nu mai sună parcă aşa. neobişnuit ca acum câţiva ani. Deşi, nu există o statistică oficială, pentru că obiceiurile noastre alimentare nu preocupă serios nicio autoritate, estimările specialiştilor arată că tot mai mulţi renunţă la carne

Peste Ocean, vegetarianismul e la modă din anii '70. Portughezii îl practică de mai bine de două secole, iar în India, clima, veniturile şi religia au făcut ca o treime din populaţie să mănânce doar fructe şi legume de milenii. Încet, a ajuns şi la noi. Oficial, nu se ştie câţi români au renunţat la carne, dar e clar pentru toată lumea că moda a lovit întâi în zonele cu notorietate.

Andreea Raicu este una dintre vedetele vegetariene declarate. "Am avut perioade de raw-veganism, mai mult în timpul verii, am avut şi în timpul iernii, ceea ce nu mi-a făcut deloc bine, pentru că iarna ai nevoie de alimenta calde. Încerc să mănânc cât de puţin gătite, procesate sau să aibă nişte metode de gătit cât se poate de simple. Nu mănânc lucruri prăjite, foarte fierte".

Andreea spune că e "cool" să fii vegetarian. Şi e şi sănătos, dacă eşti corect informat. "Pentru foarte mulţi este o modă, devin vegetarieni sau raw vegani, scot toate aceste alimente de origine animală procesate şi nu introduc nimic în locul lor. Am fost plecată în India, o lună, am decis să nu mănânc anumite lucruri şi m-am întors cu dezechilibre foarte mari".

"Eşti ceea ce mănânci" spun şi medicii. Iar dietele vegetariene, vegane sau mâncarea crudă nu sunt pentru oricine. Ligia Pop este o ardeleancă din Mediaş, care după câţiva ani petrecuţi în America, a prins gustul afaceri. cu mâncarea vegetariană. "Numai în California, unde sunt toate starurile, celebrităţile, toţi sunt interesaţi de acest stil de viaţă,+ foarte multe celebrităţi sunt vegetariene, vegane, raw".

Acolo a învăţat că, dintr-un obicei alimentar popular, poate câştiga mai mulţi bani decât de la catedră. Aşa că, la 25 de ani, s-a lăsat de muzică şi s-a apucat de scris despre mâncarea în vogă. Vegetariană, vegană şi o dietă şi mai drastică, RAW - în stare crudă sau preparată fără foc.

De la un blog şi o carte de bucate, Ligia a devenit bucătar specializat RAW, autor, consultant în nutriţie, cu propriul show de gătit online.

În România, curentul Slow-Food a început să se manifeste în urmă cu un deceniu şi are din ce în ce mai mulţi adepţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Tot mai multe persoane renunţă la consumul de carne