Antena Meniu Search
x

Misiune de coşmar pe munte! Un turist german şi-a găsit sfârşitul într-o prăpastie

Trei misiuni dificile pentru viaţă în trei zone diferite în munţii din România! Cu asta s-au confruntat salvatorii montani. Din păcate, pentru un turist german în vârstă de 67 de ani deznodământul a fost tragic.

Vezi și

Trei misiuni dificile pentru viaţă în trei zone diferite în munţii din România! Cu asta s-au confruntat salvatorii montani. Din păcate, pentru un turist german în vârstă de 67 de ani deznodământul a fost tragic.

Un apel la 112 al unor rude disperate a pus imediat în mişcare şase salvamontişti din Zărneşti, dar şi un elicopter SMURD.

Salvatorii s-au îndreptat într-un suflet în zona Piatra Craiului, acolo unde turistul german de 67 de ani se prăbuşise.

Drumeţia i s-a sfârşit brusc după ce s-a rostogolit mai bine de zece metri de pe munte. Un medic suedez a încercat să-i dea primul ajutor până la sosirea echipajelor.

Pe acelaşi subiect

Însă, odată ajunse la locul accidentului nu au putut face altceva decât să constate... decesul.

Turistul german a fost preluat de un elicopter SMURD şu a fost adus până aici la Cabana Gura Râului din Zărneşti. Mai apoi trupul său neînsufleţit a fost preluat şi dus la Medicina Legală din Braşov acolo unde specialiştii vor efectua necropsia.

În acest timp, în Gorj avea loc o altă misiune contracronometru a salvamontiştilor. Un martor i-a alertat după ce a văzut cum un autoturism se prăbuşeşte într-o râpă, la doi kilometri de Transalpina. Doi tineri, o femeie şi un bărbat, au suferit rănit grave. Un elicopter SMURD i-a transportat la spital acolo unde au rămas internaţi.

Nici pentru salvamontiştii din Caraş-Severin nu a fost o zi uşoară. Aproape 15 kilometri au transportat un bărbat muşcat de un câine, o misiune deloc uşoară.

VALENTIN BĂLĂBAN, ŞEF SALVAMONT CARAŞ-SEVERIN:

Un turist care împreună cu prietena erau cu cortul în zona munţilor Cernei-Cătunele, de deasupra de Herculane a fost muşcat de un câine. Zona fiind foarte accidentată a necesitat o acţiune deosebită pentru că nu pe toată porţiunea a putut fi transportat pe targă, o parte din drum a fost cărat de unul dintre colegii noştri în cârcă.

Salvamontiştii îi avertizează pe turişti să nu se aventureze pe munte fără echipament adecvat şi, mai ales, pe trasee necunoscute sau nemarcate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Misiune de coşmar pe munte! Un turist german şi-a găsit sfârşitul într-o prăpastie