Antena Meniu Search
x

Biciclistul căzut în prăpastie, în Bucegi, a fost recuperat de salvamontiști, după o operațiune de 4 ore

Un turist care făcea mountain biking în masivul Bucegi a căzut într-o râpă cu o adâncime de 40 de metri, pe un traseu din apropierea Vârfului Omu, însoţitorii săi cerând ajutorul salvamontiştilor pentru scoaterea acestuia din prăpastie.

UPDATE 20:04: Turistul care a căzut într-o râpă pe un traseu din apropierea Vârfului Omu a fost recuperat de către salvamontişti, după o intervenţie de aproximativ patru ore, fiind în stare gravă, potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc.

Haiduc a declarat pentru News.ro că turistul, în vârstă de 20 de ani, a suferit multiple traumetisme - craniene, de membre şi de coloană, fiind preluat de către salvamontişti în stare gravă şi transportat până la Cabana Valea Arsă, de unde a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la spital.

Şeful Salvamont Buşteni a mai spus că echipele de salvatori au cerut ajutorul elicopterului SMURD, însă acesta nu a putut interveni din cauza vântului puternic.

Turist făcea mountain biking în masivul Bucegi şi a căzut într-o râpă, prăpuşindu-se aproximativ 40 de metri, în zona Cerdacul Văii Cerbului, în apropiere de Vârful Omu, iar însoţitorii săi au cerut ajutorul salvamontiştilor.

Pe acelaşi subiect

Bărbatul se afla cu bicicleta pe munte pe un traseu foarte accidentat şi dificil, iar după ce a căzut cei doi însoţitori ai săi au sunat cerând sprijinul autorităţilor.

UPDATE 16:55: Bărbatul căzut în zona "Cerdac", chiar sub vârful Omu, a fost găsit de slavamontişti, în stare gravă. El are multiple traumatisme, craniene, braţe şi bazin, iar un elicopter SMURD a fost solicitat pentru a-l prelua.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Un turist care făcea mountain biking în masivul Bucegi a căzut într-o râpă cu o adâncime de 40 de metri, pe un traseu din apropierea Vârfului Omu, însoţitorii săi cerând ajutorul salvamontiştilor pentru scoaterea acestuia din prăpastie.

Şeful Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat pentru News.ro că, sâmbătă după-amiază, salvatorii montani au fost solicitaţi să intervină în sprijinul unui turist care a căzut aproximativ 40 de metri într-o prăpastie, în zona Cerdacul Văii Cerbului, în apropiere de Vârful Omu din masivul Bucegi.

Potrivit primelor informaţii, bărbatul se afla cu bicicleta pe munte pe un traseu foarte accidentat şi dificil, iar după ce acesta a căzut cei doi însoţitori ai săi au sunat cerând sprijinul autorităţilor. La aceasta oră, nu se ştie care este starea de sănătate a turistului, iar echipele de salvatori montani au plecat spre locul indicat, pentru recuperarea acestuia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Biciclistul căzut în prăpastie, în Bucegi, a fost recuperat de salvamontiști, după o operațiune de 4 ore