PERICOL ÎN MÂNCARE: Trei sferturi dintre conservele de carne găsite la raft ne pot îmbolnăvi (VIDEO)
Jumătate carne şi jumătate aditivi. Aceasta este compoziţia conservelor pe care le găsiţi în comerţ. Trei sferturi dintre conservele din magazine sunt extrem de dăunătoare organismului, chiar şi atunci când sunt consumate în cantităţi mici.
Jumătate carne şi jumătate aditivi. Aceasta este compoziţia conservelor pe care le găsiţi în comerţ. Trei sferturi dintre conservele din magazine sunt extrem de dăunătoare organismului, chiar şi atunci când sunt consumate în cantităţi mici.
Cei de la Asociaţia pentru protecţia Consumatorilor au analizat ingredientele acestor cutii pline de chimicale şi trag un semnal de alarmă, pentru a le exclude din meniu.
Cantitatea de carne care se găseşte în conservele. de carne este simbolică. Ingredientele de bază sunt, de fapt, substituenţii.
Etichetele acestor alimente care rezistă luni întregi pe rafturi arată mai ceva ca o filă din manualul de chimie. Un singur produs conţine şi câte 9 aditivi alimentari periculoşi. O combinaţie toxică pentru organism.
"Pe termen lung, aceste conserve, provoacă tulburări digestive, hormonale, alergii şi în cazuri grave pot provoca chiar boli canceroase.", spune medicul generalist Ruxandra Constantina.
Consumul acestor alimente favorizează apariţia unor afecţiuni serioase şi creşte evoluţia afecţiunilor deja prezente. Unele dintre ele pot apărea chiar şi în cazul unui consum scăzut.
Aditivi periculoşi pe etichetă:
E 621 - glutamat monosodic
E1442 - fosfat de diamidon hidroxipropilat
E 412 - guma de guar
E 407- caragenan
E 120 - carmin
Afecţiuni cauzate de consumul conservelor: alergii, rahitism, osteoporoza, tulburări digestive, tulburări hormonale, boli canceroase
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰