Antena Meniu Search
x

Trucuri pentru zilele toride. Cum scapi de căldura din casă dacă nu ai aer condiţionat

Vremea caniculară a pus asediu asupra caselor românilor! Ca să reziste temperaturilor de peste 30 de grade, oamenii care nu folosesc aerul condiţionat pot să apeleze la alte trucuri.

Vezi și

Vremea caniculară a pus asediu asupra caselor românilor! Ca să reziste temperaturilor de peste 30 de grade, oamenii care nu folosesc aerul condiţionat pot să apeleze la alte trucuri.

Nici n-a început bine vara, iar în apartamentele din cartierele Bucureştiului nu se mai poate sta. Cele 30 şi ceva de grade de afară sunt şi înăuntru. 

Cea mai mare parte din căldură intră prin ferestre. Aşa că, la Daniel acasă, intră meşterul pe uşă. 

Daniel Niţă, client:

Dimineaţa când mă trezeam era efectul acela de seră. Foarte cald, nu puteam să mă odihnesc. Foloseam aerul condiţionat şi mă deranja foarte tare. M-am gândit să folosesc folia de exterior pe care am folosit-o la birou.

Toată lucrarea din dormitor l-a costat 500 de lei. Asta şi pentru că aproape tot peretele este făcut din geamuri. Pentru un apartament normal cu trei camere, folia exterioară vă va costa 900 de lei, cu tot cu manoperă. Există şi varianta foliei interioare, mult mai ieftină, dar şi mai puţin eficientă. 

Alexandru Duminică, administrator firmă:

În urma solicitărilor, noi le oferim clienţilor două opţiuni. Folia Silver 20, care ne protejează cu până la 80% de radiaţia solară şi cu până la 99% de radiaţia UV. 11.40 Şi folia de interior, care respinge cu până la 76% radiaţia solară şi 99% UV.

Cu alte cuvinte, în funcţie de folia pe care o alegeţi, veţi avea în casă şi umbră, şi mai puţină căldură. Iar în funcţie de opacitatea materialului, scăpaţi şi de privirile indiscrete ale vecinilor. 

Alexandru Duminică, administrator firmă:

Durata de viaţă a foliilor de exterior este de până la 5 ani de zile, iar la cele de interior cu până la 7 ani, 9 ani.

Folia montată pe geamuri vă poate reduce temperatura din aparament şi cu zece grade, în cazul celei exteriaore. Doar că, în mijlocul verii când clădirile se vor încinge iar afară vor fi şi peste 40 de grade, folia nu va mai fi suficientă.

Iar cine nu are aer condiţionat are o singură soluţie - geamurile şi uşile deschise larg. 

Un alt echipament care nu poate lipsi vara. Preţul unei plase pentru insecte începe de la 10 lei şi ajunge până la 70 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Trucuri pentru zilele toride. Cum scapi de căldura din casă dacă nu ai aer condiţionat