Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Trucurile de infrumusetare pot face rau

Tot ce-i frumos, are masura! Extensiile de par, genele sau unghiile false va pot aduce frumusetea, dar, la fel de bine, va pot face foarte mult rau. Bineinteles, asta daca exagerati cu aceste trucuri de frumusete

Vezi și

Cu toate avem o scuza atunci cand vine vorba de vopsitul parului - fie ca vrem o schimbare, fie ca incaruntim. Daca totusi folosim vopsea de par, ideal este sa o folosim o data la o luna si jumatate. Iar daca parul este inchis si vrem sa-l vopsim intr-o culoare deschisa, trebuie sa o facem treptat. Si cel mai important, evitati vopseaua din comert, care contin mult amoniac.

“In momentul in care vreti sa obtineti o culoare mult mai deschisa, de fapt acel decolorant scoate pigmentul din firul de par si atunci, nemaifiind la radacina destul de bogat, el nu mai arata acea stralucire. De aici vine si aspectul de mat sau de matura, cum se mai cunoaste”, explica un hair stilist.

Un alt truc de frumusete pe care il folosesc multe femei sunt extensiile. “Daca folosim extensii, in primul rand, se creeaza o tensiune in plus asupra firului de par si atunci este mai mult probabil ca firul sa cada si sa-ti cada mai mult par si sa nu stii care e cauza”, ne-a lamurit stilistul.

Sigur, daca mergi la un salon nimeni nu te va opri sa-ti pui gene false sau unghii - doar este o afacere pana la urma. Unii specialisti in frumusete stiu, insa, care sunt riscurile la care se expun doamnele si domnisoarele dornice sa arate ca niste papusi Barbie. "Recomandam sa nu se abuzeze de genele false permanente sau semipermanente pt ca ne pot ataca genele noastre. Cand avem un eveniment cu adevarat special, apelam la gene false, cu banda, care nu ataca genele”, a spus managerul unui salon de frumusete.

"Oricat de mult a evoluat tehnologia, in 2013 nu exista un sistem prin care sa ne putem pune unghii false, oja semipermanenta, care sa nu ne atace unghia. Noi recomandam oja normala, folosita cu o baza si un top”, a recomandat conducatoarea salonului.

Ei bine, nu doar ca ne stricam singure parul, genele sau unghiile, dar obsesia de a arata ca scoase din cutie nu este pe gustul barbatilor, un sunet care atrage atentia. “Cele mai frumoase femei sunt dimineata, cand le vezi cand se spala pe ochi, cat mai naturale”, spune un barbat.

Nici tatuajele nu sunt recomandate de specialistii in frumusete si dermatologi. Se pot sterge in ani de zile si pot sa apara alergii. “Exista si alte tipuri de patologii care pot aparea pe zona tatuajului respectiv, dar care nu apar imediat, ci poate la luni sau chiar ani de zile, dupa ce s-a produs tatuajul respectiv, cum ar fi sarcoidul pe tatuaj. Daca vedem ca ne apare o formatiune tumorala, ceva mai dur in zona respectiva a pielii, sa ne prezentam la medic”, ne-a indemnat Andreea Cojocaru, medic specialist in dermatologie.

Extensii, machiaj, tatuaje. Toate iti intaresc increderea, insa nimic nu te face mai frumoasa decat sentimentul ca iubesti si ca esti iubita.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Trucurile de infrumusetare pot face rau