Antena Meniu Search
x

Video Ucigaşul lui Ioan Crişan şi-ar fi privit victima cum sare în aer. Profiler: ”Crima organizată preferă să aibă omoruri spectaculoase”

Informaţii extrem de importante din ancheta morţii omului de afaceri din Arad. Ucigaşul lui Ioan Crişan şi-a privit victima cum sare în aer de la câteva zeci de metri distanţă. Nu este exclus ca acesta să fie străin. La fel cum sunt foarte probabile variantele ca execuţia să fie un mesaj clar din partea unei reţele mafiote de trafic de droguri sau ţigări.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 05.06.2021, 20:42

Vezi și

Dinamită sau exploziv plastic, folosit în special la demolări, sunt cele două variante luate în calcul de pirotehnişti. Culoarea fumului generat de explozia maşinii afaceristului duce spre aceste scenarii.

Autorul asasinatului și-a privit victima cum sare în aer

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: ”Bomba a fost detonata din apropiere.Astfel de dispozitive sunt acţionate dintr-un simplu buton, cu ajutorul unei telecomenzi de motocicletă, sau maşină, de exemplu. Iar raza de acţiune este de până în 50 de metri”.

Valentin Sitaru, fost criminalist: ”Este foarte probabil ca el să fi stat acolo să se convingă dacă explozia şi-a atins scopul, dacă a ucis victima”

Pe acelaşi subiect

Mihaela Brooks, profiler: ”Crima organizată preferă să aibă nişte omoruri mai spectaculoase. Este foarte uşor de trimis un mesaj. Noi nu trebuie să facem profilul unui criminal. Trebuie să facem profilul unei crime organizate. Este cineva care are un ego. Vreau să fiu primul în România care încep lucrul ăsta. Sunt puternic, sunt cel mai bun, uite de ce sunt în stare”.

Anchetatorii cred că a fost vorba de dinamită sau exploziv plastic

Şapte zile au trecut de la atacul asupra omului de afaceri Ioan Crişan. Niciun răspuns oficial de la anchetatori. Ucigaşul încă nu este identificat iar motivul execuţiei, necunoscut. Explozibilul folosit duce spre o reţea profesionistă.

Prima zi de anchetă a adus la Arad specialişti în explozibil din întreaga ţară, inclusiv din SRI.

Trec 48 de ore de la atac şi se conturează primele ipoteze. Numele afaceristului Ioan Crişan apare în cazul unui transport ilegal de ţigări, oprit de poliţişti şi sechestrat la începutul săptămânii. Camionul ar fi ajuns în curtea firmei afaceristului iar apoi a dispărut.

Un bărbat care aparent nu are legătură cu incendiul este observat la câţiva metri de maşina victimei.

Autorul asasinatului cu bomba ar fi un cetățean străin

Unii specialişti susţin că atacatorul nu e român şi a părăsit deja ţara.

La 72 de ore de la atac anchetatorii încearcă să refacă traseul victimei din ultima săptămână. Aşa află că înainte de a fi aruncat în aer, autoturismul a stat 20 de minute la un service din oraş.

Atacul aduce din nou în discuţie mafia traficanţilor de droguri şi ţigări, dar mai ales puterea pe care o deţine. În lipsa unor răspunsuri clare, autorităţile încearcă să liniştească spiritele.

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne: ”Vorbim de un caz singular, România este o ţară sigură”.

După cinci zile de audieri, investigatorii se întorc la locul crimei. Caută orice indiciu care poate duce la construirea puzzle-ului din anchetă. Greu de crezut spun specialiştii, că după aproape o săptămână locul atacului mai poate oferi probe. Tot atunci în scenă intră şi contabila firmei lui Ioan Crişan.

Probele digitale şi genetice adunate au fost puse într-o bază comună de date a Interpolului, din care fac parte 182 de state. Anchetatorii speră că astfel vor putea răspunde măcar unora dintre întrebări.

Parchetul General a preluat acest dosar în care deocamdată se fac cercetări pentru omor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Ucigaşul lui Ioan Crişan şi-ar fi privit victima cum sare în aer. Profiler: ”Crima organizată preferă să aibă omoruri spectaculoase”