Antena Meniu Search
x

Video Întrebări fără răspuns după asasinatul cu bombă de la Arad. Cine i-a dorit moartea omului de afaceri Ioan Crișan

Sunt şase zile de mister total în cazul asasinatului cu bombă de la Arad. Zeci de poliţişti şi şefii lor se ocupă de anchetă, alături de Serivicul Român de Informaţii. Oficialii ne liniştesc, România este o ţară sigură. Dar, de şase zile, în această ţară sigură, nimeni nu iesă să dea raportul, așa cum se întâmplă în țările sigure, după un atentat sau un asasinat cu bombă.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 03.06.2021, 20:06

Vezi și

Tot ceea ce se cunoaște cu siguranță la acest moment este că omul de afaceri Ioan Crișan a fost clar ținta unui asasinat cu bombă, în centrul orașului Arad.

Peste 25 de ofiţeri de la arme, crimă organizată, economic, criminaliști, analiști sunt implicați în anchetă, coordonați de şefii lor şi de adjunctul Poliţiei Române, fost şef al Poliţiei. 

Tot acolo se află și procurori de la Parchetul General, Serviciul Român de Informaţii, care se ocupă de partea cu explozibilul, precum agenți de la Direcţia de Protecţie Internă a ministerului. La așa desfășurare de forțe, ar trebui să fim liniștiți, însă, oficial, lucrurile nu stau asa. 

Trei întrebări în cazul asasinatului cu bombă de la Arad

1. De ce a fost Ioan Crișan victima acestui atac în stil mafiot? 

Cu ce a greşit? Motivul au fost datoriile, sumele împrumutate, traficul de țigări ori afacerile cu somn african? Pe surse, aceste ipoteze ne-au fost infirmate.

2. De ce nu s-a făcut nicio arestare? 

Mai ales că, încă din prima zi a anchetei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Arad a ieşit şi a declarat în faţa camerelor că există un cerc de suspecţi. Cine sunt ei, sunt apropiați ai omului de afaceri, parteneri de afaceri?

3. Cine și cum a fost făcută bomba?

Au fost ipoteze că ar proveni din Serbia, că este explozibil militar. Cine l-a făcut atât de bine încât nimeni, nici un serviciu, nu a ştiut nimic dinainte.

Ioan Crişan, mort într-un asasinat cu bombă în Arad

Ioan Crişan a murit sâmbăta trecută, după ce maşina pe care o conducea a explodat. Anchetatorii iau în calcul inclusiv un asasinat la comandă, în care bomba ar fi fost activată de la distanţă.

Explozia, urmată de un incendiu, a avut loc sâmbătă dimineața în parcarea unui supermarket din municipiul Arad. La volan se afla Ioan Crișan, om de afaceri arădean, patronul firmei piscicole Crimatex.

Anchetatorii caută indicii care ar putea să-i ducă la motivul pentru care în mașina omului de afaceri a fost amplasat un dispozitiv artizanal acționat de la distanța. Potrivit surselor din anchetă, în mașină a fost găsit praf de pușcă, iar scaunul omului de afaceri a fost total mutat din loc de suflul exploziei, semn că un astfel de dispozitiv ar fi fost amplasat sub scaunul lui sau în zona podului pedalier.

Mai multe persoane au fost audiate deja în dosarul care a ajuns pe masa anchetatorilor de la Parchetul General.

”În cauză au fost audiate mai multe persoane, în continuare fiind efectuate activităţi de urmărire penală în ritm continuu şi susţinut. În vederea unei bune înfăptuiri a actului de justiţie şi soluţionării cu celeritate a cauzei, au fost alocate importante resurse umane şi logistice de către Poliţia Română, care îşi desfăşoară activitatea sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică”, au mai precizat procurorii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Întrebări fără răspuns după asasinatul cu bombă de la Arad. Cine i-a dorit moartea omului de afaceri Ioan Crișan