Antena Meniu Search
x

Bacteriile din spitale au mai ăcut o victimă, la Iaşi. S-a dus la spital cu o rană la picior şi a murit de peritonită

Un bărbat din Iaşi a mers la spital cu o rană la deget şi acolo a murit de peritonită.

Vezi și

Un bărbat din Iaşi a mers la spital cu o rană la deget şi acolo a murit de peritonită.  Omul a ajuns la Spitalul Sfântul Spiridon cu o problemă minoră, dar cât a stat acolo, starea lui s-a agravat. De apendicita care s-a transformat în peritonită nimeni nu şi-a dat seama. Asistentele chiar i-au spus că "se alintă". În spital, e acum anchetă.

"Îi băgau antibiotice, temperatura urca, el nu reacţiona. Asistentele, că se alintă...", îşi aminteşte ginerele bărbatului. Sfârşitul era aproape şi nimeni nu părea să-şi dea seama de asta. Rudele erau liniştite că va fi bine, în timp ce pacientul se stingea sub ochii lor. 

"De Clostridium am aflat noi, am văzut în fişă. După asta, ulterior, ne-a fost confirmat şi de către medici. Nu înţelegeam. Ori de la baie, ori de la... acolo la ce de infecţii sunt..." În cazul pacienţilor care au şi alte afecţiuni, infecţia cu o astfel de bacterie poate fi letală.

Când a ajuns la spitalul Sfântul Spiridon, în urmă cu mai bine de două săptămâni, nimeni nu s-a aşteptat la un astfel de deznodământ. Omul avea o necroză la degetul de la picior din cauza diabetului de care suferea. Medicii au decis să-i amputeze degetul. "Toate bune şi frumoase. O săptămână a mers ok, după o săptămână au început să apară durerile.", vorbeşte tot ginerele. 

Pe acelaşi subiect

Nu doar piciorul a început să-l doară, ci şi abdomentul. Avea temperatură 40. Şi nu ceda la niciun medicament. Abia când a început să se învineţească iar tensiunea i-a scăzut la 7, spune familia, medicii au decis să-i facă o laparotomie. Atunci au descoperit, şocaţi, că bărbatul avea peritonită.

Ioan Bârliva, managerul Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi: "A dezvoltat ulterior complicaţii, ceea ce a dus la peritonită, o septicemie generalizată. Dar nu a rezultat că ar fi fost această bacterie Clostridium difficile cea care ar fi făcut ravagii în corpul acestui om."

Conducerea Spitalului Sfântul Spiridon i-a convocat pe medicii care s-au ocupat de caz să dea explicaţii. Familia e decisă să facă plângere la Parchet.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Bacteriile din spitale au mai ăcut o victimă, la Iaşi. S-a dus la spital cu o rană la picior şi a murit de peritonită