Antena Meniu Search
x

Un incendiu izbucnit la groapa de gunoi a oraşului Cluj a fost stins după 36 de ore. Boc crede că incendiul a fost provocat. VIDEO

Incendiul izbucnit, sâmbătă, la rampa de gunoi de la Pata Rât, a fost stins după 36 de ore de intervenție, timp în care s-au luptat cu flăcările şase echipaje de pompieri din cinci subunităţi ale ISU Cluj şi au fost folosite circa 500 de tone de apă.

"Șase echipaje de stingere a incendiilor din cinci subunități ale ISU Cluj au intervenit pentru limitarea și stingerea focarelor de incendiu ce au afectat deșeurile din rampa de gunoi din zona străzii Pata Rât, din municipiul Cluj-Napoca. În aceste operațiuni au fost implicați timp de 36 de ore peste 40 de subofițeri și cadre din conducerea unității și au fost utilizate circa 500 de tone de apă pentru stingerea focarelor de incendiu', se arată într-o informare transmisă luni de ISU Cluj, citată de Agerpres.

Potrivit ISU CLUJ, intervenția pompierilor militari a fost îngreunată de faptul că deșeurile respective ard în masă, de faptul că stivele au fost de "o înălțime considerabilă", iar "multiplele focare ale incendiului s-au manifestat diferit" și au fost răspândite pe o suprafață de circa 10.000 mp.

"Pentru stingerea în masă a stivelor de deșeuri, a fost necesară desfacerea lor prin utilizarea utilajelor din obiectiv și apoi a fost refulată apa în masa acestora, acțiune extrem de laborioasă și solicitantă pentru toate forțele angrenate. Pentru facilitarea accesului autospecialelor de intervenție a fost consolidată una dintre căile de acces la groapa de gunoi, iar alimentarea celor șase autospeciale a fost efectuată de la hidranții cei mai apropiați, adică o distanță de aproximativ patru kilometri față de locația incendiului, distanță parcursă de autospecialele de stingere de peste 60 de ori, dus-întors', se mai arată în informarea ISU Cluj.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Primarul Emil Boc crede că incendiul a fost provocat.

"Administratorul rampei de deșeuri, RADP, a depus plângere penală la poliție în vederea identificării celor care au provocat acest incendiu, existând suspiciuni că a fost un incendiu provocat deliberat', a declarat, duminică, Emil Boc.

Actuala rampa temporară de la Pata Rât este amenajată în vecinătatea vechii rampe, închisă în urmă cu câțiva ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Un incendiu izbucnit la groapa de gunoi a oraşului Cluj a fost stins după 36 de ore. Boc crede că incendiul a fost provocat. VIDEO