Antena Meniu Search
x

Paie pe foc în scandalul de la Spitalul Malaxa: managerul Secureanu şi-ar fi făcut fiica de etnie romă, ca să o înscrie la unul dintre cele mai bune licee din ţară

Scandalul fostului şef de la spitalul Malaxa ajunge la faza pe... copii. Pentru că medicul manager e acum acuzat că şi-ar fi pus fiica pe locurile rezervate candidaţilor rromi, ca să intre la unul din liceele de top din Bucureşti.

Vezi și

Scandalul fostului şef de la spitalul Malaxa ajunge la faza pe... copii. Pentru că medicul manager e acum acuzat că şi-ar fi pus fiica pe locurile rezervate candidaţilor rromi, ca să intre la unul din liceele de top din Bucureşti.

Exact tatăl ar fi intervenit ca să-i schimbe etnia pe hârtie. Iar la schimb, ar fi promis servicii medicale gratuite pentru comunitatea rromă.

Pentru cadrele didactice ale liceului, fata lui Secureanu nu este decât un simplu elev. Influenţa tatălui a băgat-o pe uşa şcolii, dar nu i-a trecut şi notele din catalog. Prin şedinţă, în iulie, Inspectoratul Şcolar a repartizat-o pe eleva Secureanu pe unul din cele şase locuri destinate etniei rrome, la acest liceu.

Fostul manager al Spitalului Malaxa era obişnuit să o ia pe scurtătură. Jurnaliştii Gazetei Sporturilor au arătat că Florin Secureanu şi-a făcut casă din banii spitalului sau a plătit operaţii pentru  rudele iubitei şi chiar înmormântări ale unor cunoscuţi. Limbajul lui era la fel de direct.

Pe acelaşi subiect

De data aceasta a apelat la serviciile unui reprezentant al comunităţii rome. Jurnaliştii GSP susţin că Florin Motoi, fiul mamei Omida şi președintele Uniunii Naţionale a Comunităţilor de Romi, l-ar fi ajutat să-şi bage fiica la liceul dorit.

Adeverinţa de apartenenţă la etnia romă se eliberează de asociaţiile, fundaţiile sau ong-urile înregistrate de această comunitate. Părinţii copilului îşi asumă asta printr-o declaraţie pe răspundere proprie.

Anul acesta, peste 130 de mii de elevi au fost admişi la liceu. Între ei, puţin peste o mie 5 sute sunt din comunităţile rrome.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Paie pe foc în scandalul de la Spitalul Malaxa: managerul Secureanu şi-ar fi făcut fiica de etnie romă, ca să o înscrie la unul dintre cele mai bune licee din ţară