Antena Meniu Search
x

Intervenția de pe Jiu, șir nesfârșit de erori! Instructorul de rafting ar fi putut trăi, dacă salvatorii s-ar fi coordonat între ei

25 de minute a durat până când medicii sosiţi la locul tragediei de pe râul Jiu au început să-l resusciteze pe instructorul de rafting înecat.

Vezi și

25 de minute a durat până când medicii sosiţi la locul tragediei de pe râul Jiu au început să-l resusciteze pe instructorul de rafting înecat. Un protocol i-ar fi împiedicat să intervină pe marginea apei, unde Arthur Manea fusese scos de colegi. Ar fi putut trăi, spun aceştia, dacă salvatorii s-ar fi coordonat între ei.

În faţa victimei inconştiente, medicii nu au putut interveni. Instructorul Arthur Manea ar fi ajuns mult prea târziu în mâinile lor, spun colegii. Când nu mai putea fi salvat. 

Era ora 13 şi 26 de minute când martorii au sunat prima dată la 112. Autorităţile spun că oamenii au dat informaţii greşite. Ar fi fost prima din multele erori care sunt acum anchetate de echipa lui Raed Arafat.

Jana Prejbeanu, director medical Serviciul de Ambulanță Gorj: "Nu s-a specificat că pacientul se găseşte pe malul celălalt, cei de la noi au dat direct telefon dar probabil nu s-au înţeles că nu aveau semnal."

Ambulanţa trimisă de la Târgu Jiu a ajuns la locul accidentului după 40 de minute. Iar medicii au început primele manevre de resuscitare 25 de minute mai târziu. Timp în care colegii lui Arthur Manea l-au transportat, cu o barcă, de pe un mal pe celălalt. 

După efectuarea necropsiei, medicii legişti au concluzionat că instructorul s-a lovit puternic la cap, lucru care a dus la pierderea cunoştinţei şi implicit la înec.

Arthur Laurenţiu Manea era tehniciar dentar şi un împătimit al sporturilor pe apă. Autorităţile spun că organizatorii nu ar fi luat măsuri de siguraţă în timpul competiţiilor.

Jana Prejbeanu, director medical Serviciul de Ambulanță Gorj: "Au obligaţia la competiţii să aibă un echipaj de urgenţă cu medic, chiar două ambulanţe şi chiar doi medici."

Ghidul colabora cu organizaţia de competiţii de rafting pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la hidrocentralele care se construiesc pe râul Jiu şi care ar pune în pericol mediul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Intervenția de pe Jiu, șir nesfârșit de erori! Instructorul de rafting ar fi putut trăi, dacă salvatorii s-ar fi coordonat între ei