Meniu
Search
x

Video Un urs a apărut în mijlocul schiorilor, la Predeal. Autorităţile din Braşov avertizează că pericolul este mare

Pericol pe pârtia din Predeal, tratat de unii turişti în glumă. Un urs a apărut chiar în mijlocul schiorilor, a făcut tumbe, s-a lăsat filmat şi fotografiat. Unul dintre tineri a provocat animalul sălbatic la o coborâre în viteză. Extrem de riscant. Animalul sălbatic, deşi părea inofensiv, putea ataca în orice moment.

De Claudiu Loghin la 15.03.2021, 18:43
Vezi și
  • Animalul sălbatic s-a apropiat de turiştii aflați pe pârtia Cocoșul din Predeal.
  • Un urs a fost zărit şi pe pârtia Subteleferic, din Predeal. Speriat, un turist a sunat la 112.

Cu paşi mici şi uşor timid. Aşa îşi începe ursul aventura pe pârtia Cocoşul din Predeal. Animalul sălbatic încearcă să se apropie de turişti. Pare însă că nu vrea să atace, ci să se joace. Ca să obţină încrederea oamenilor, face chiar şi o demonstraţie. În timp ce unii sunt împietriţi de frică, alţii se distrează.

Turist: ”El vrea de mâncare, domne. N-are nimeni de mâncare la el?”

Alt turist: ”Nu ştiu dacă-i o idee bună să-i dăm.”

Turiştii încearcă să-l gonească. ”Hai să facem gălăgie, ca să plece!”

O cursă nebună este provocarea propusă de un turist temerar. Iar animalul sălbatic acceptă. ”Hai să facem un concurs! Haide după mine! Haide, dragule! Eşti un zăpăcit!”, îi strigă schiorul.

Întrecerea de groază durează trei minute, timp în care turistul filmează animalul. Ba chiar se oprește şi îl întărâtă cu băţul de schi. Din fericire, cursa nu se sfârşeşte tragic.

Mesaj RO-Alert după ce un urs a apărut și pe pârtia Subteleferic

Un urs a fost zărit astăzi şi pe pârtia Subteleferic, din Predeal. Speriat, un turist a sunat la 112. Iar autorităţile au trimis şi un mesaj RO-Alert. Nu se ştie, dacă a fost acelaşi animal chiar dacă pârtiile sunt practic una lângă alta.

Ion Zaharia - purtător de cuvânt IJJ Braşov: ”Colegii noştri nu au mai găsit ursul în zonă. Au verificat şi împrejurimile, însă nu au observat prezenţa animalului sălbatic”.

Mihai Predeleanu, administrator domeniu schiabil Predeal: ”Dacă vom avea o derogare în următoarele zile, probabil că acest exemplar va fi relocat”.

Cătălin Văsii, prefect de Brașov: ”Starea de pericol e mare. Cu siguranţă ne vom mai confrunta cu astfel de probleme”.

Nu e prima dată când turiştii dau nas în nas cu ursul, pe pârtie. În urmă cu aproape două luni, pe pârtia Clăbucet un schior a fost fugărit de urs, dar a scăpat teafăr.

Reporteri: Claudiu Loghin şi Adrian Lupuşor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Un urs a apărut în mijlocul schiorilor, la Predeal. Autorităţile din Braşov avertizează că pericolul este mare