Antena Meniu Search
x

Un politist comunitar, acuzat ca i-a alertat pe interlopii ce falsificau carduri despre masinile de filaj care ii urmareau

Fratele lui Nicu Gheara a fost retinut in dosarul clonarii de carduri. Membrii retelei care ar fi furat 2 milioane de euro din conturile strainilor au beneficiat de ajutor. Un politist ii punea in garda pe interlopi cand erau filati. E motivul pentru care a durat mult pana la prinderea lor in flagrant.

Vezi și

20 de persoane retinute, 70 aduse la audieri. Printre ei, Constantin Gheara, fratele afaceristului Nicu Gheara. Interlopul Boenica, lider al gruparii, n-a incaput pe mana anchetatorilor. Este plecat din tara, cel mai probabil in Iordania.

Interlopii sunt filati inca din 2010. Nu mult a lipsit ca acestia sa scape. Cativa membri ai retelei au observat ca o masina se tine scai de ei si zi de zi este postata in fata blocului. Asa ca au pus mana pe telefon si au apelat la sursa lor din politie. Politistul de la Comunitara le-a oferit imediat raspunsul: “Aveti grija, masina e de la filaj!”.

Nu si-au dat seama ca telefoanele erau interceptate. Politistul este cercetat acum in libertate pentru favorizarea infractorului.

Procurorii au confiscat 7 autoturisme. Au gasit la perchezitii sute de telefoane, laptopuri, bijuterii si mai multe arme. In doua apartamente, unul in Bucuresti, celalalt la Valcea, politistii au descoperit 2 laboratoare unde era confectionata aparatura de copiere si de clonare a lor. Aparatura folosita de interlopi era una extrem de complexa.

Pe imaginile suprinse de o camera de supraveghere, se vede cum lucrau membrii retelei. Montau un dispozitiv spion pe fanta de pe bancomat prin care intra cardul. Deasupra ATM-ului, fixau o camera video care filma codul PIN. Membrii retelei ar fi furat 2 milioane de euro de pe cardurile mai multor cetateni straini.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Un politist comunitar, acuzat ca i-a alertat pe interlopii ce falsificau carduri despre masinile de filaj care ii urmareau