Antena Meniu Search
x

Update: Romanii care au furat tablourile din Olanda cer bani pentru a dezvalui unde au ascuns operele de arta!

De la hotii prosti, nici Dumnezeu nu cere. Au furat tablouri in valoare de 350 de milioane de euro, dar n-au fost in stare sa le vanda. Si, ca nu cumva sa ramana cu onoarea nereparata, le-au cerut bani anchetatorilor. Nu pe Matisse, ci pe pont. Anchetatorii au ramas tablou.

Vezi și

Unde sunt tablourile? O intrebare de 300 de milioane de euro. Din spatele gratiilor, hotii vand raspunsul la oferta.

Desi sunt la un pas sa declanseze un conflict politic intre Olanda si Romania, hotii de tablouri au cerut bani ca sa spuna unde au ascuns tablourile furate. Nu vor chiar 300 de milioane de euro. Dar nu vor nici sa iasa cu mana goala din jaful secolului. Mai ales ca si-au tratat prada cu respect. I-au tinut in puf pe Matisse si pe Gauguin.

“Tablourile au fost transportate din Olanda pe teritoriul Romaniei in conditii foarte bune, respectiv in puf!”, a declarat Doina Lupu, avocata lui Eugen Darie.

Insa din puf, operele ar fi ajuns, se pare, in foc. Alertat de amploarea anchetei, asistentul lui Catalin Botezatu, posibil intermediar in jaful secolului, i-a sfatuit pe cei trei hoti sa scape de tablouri. Ar fi pus tablourile pe foc si pe procurori pe jar. Hotii le-au ras in nas saptamani la rand.

In cautarea operelor, anchetatorii au rascolit un sat intreg, au spart peretii si au ravasit pamantul. N-au gasit decat o valiza goala. Vor tablourile cu orice pret. Iar pretul e acum in mana suspectilor. Intre timp, asiguratorul tablourilor a facut o oferta autoritatilor romane: 1.5 milioane de euro pentru orice persoana care va ajuta la gasirea operelor.

Deocamdata, cei trei suspecti raman in arest. Vor ramane si in istorie: au furat si apoi au incercat sa distruga sapte tablouri de o valoare uriasa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Update: Romanii care au furat tablourile din Olanda cer bani pentru a dezvalui unde au ascuns operele de arta!