Antena Meniu Search
x

UTIL! Trucuri în bucătărie care transformă gătitul în plăcere

Dacă unii găsesc gătitul o corvoadă, pentru cei mai mulţi este o adevărată relaxare! Doar cu ajutorul unor trucuri, aceştia fac minuni

Deşi pare una dintre cele mai grele îndeletniciri, bucătăria poate deveni o muncă de copii dacă ştii cum!

Iată câteva sfaturi:

1. Cuburi de gheaţă: Pentru a face cât mai repede cuburile de gheaţa trebuie să fie apă caldă. Procesul este legat de fenomenul de suprarăcire. Dacă sunt folosite pungi de gheaţă, atunci ar trebui să avem grijă ca acestea să nu se atingă între ele când sunt băgate în congelator. Pentru a fi transparente, folosiţi apă plată îmbuteliată.

2. Curăţă usturoiul rapid: Loviţi destul de puternic căpăţâna de usturoi cu fundul unei tigăi, în aşa fel încât căţeii de usturoi să se separe. Apoi aruncaţi căţeii într-un bol de metal şi puneţi un bol similar deasupra, formând un fel de shaker. Începeţi să-i zdruncinaţi sănătos câteva momente şi gata.

3. Un alt truc extrem de util este şi cel legat de putrezirea legumelor din frigider: Aşezaţi prosoape de hârtie pe fundul cutiei pentru legume şi fructe, iar acestea vor absorbi excesul de apă care duce la putrezirea vegetalelor pe care nu le folosiţi într-un timp scurt.

4. Mai multă zeama dintr-o singură lămâie: Dacă vreţi să maximizăm cantitatea obţinută ar trebui să o presaţi uşor pe un tocător de bucătărie în timp ce o rulaţi înainte şi înapoi. Presiunea exercitată asupra lămâiei face că celulele pline cu suc să explodeze. Nu uitaţi să o tăiaţi apoi pe lungime, nu de-a curmezişul.

5. Ce faceţi când aţi pus prea multă sare în supă? Adăugaţi un cartof crud, curăţat şi tăiat în patru. Bucăţile vor acţiona ca un burete şi vor absorbi excesul de sare. Nu uitaţi să scoateţi din supă bucăţile de cartof înainte de a servi supă.

Foto: Hepta

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » UTIL! Trucuri în bucătărie care transformă gătitul în plăcere