Antena Meniu Search
x

Video Ninge ca-n poveşti la munte, spre bucuria turiştilor pregătiţi de minivacanţă. Cât costă un sejur în Poiana Braşov de Paşte şi 1 Mai

S-a răcit vremea în toată ţara iar la munte ninge ca în plină iarnă. Pe pârtii încă se schiază, iar hotelierii se aşteaptă la un val mare de turişti în vacanţa de Paşte şi 1 Mai. Faţă de anii trecuţi, rezervările vin pe ultima sută de metri, deoarece oamenii nu-şi mai fac planuri din timp.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 28.04.2021, 19:58

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

În pensiunile şi hotelurile din Poiana Braşov e forfotă mare. Rata de incidenţă a scăzut, iar restricţiile s-au mai topit, în timp ce zăpada încă nu se dă dusă. Motiv pentru care e aşteptat un număr mare de turişti în minivacanţa de sărbători. Pentru Paşte şi 1 Mai, potrivit hotelierilor, între 50 şi 80% din locuri sunt ocupate.

Pentru că nu ştiu cum evoluează pandemia şi care sunt regulile, turiştii nu îşi mai fac rezervări cu luni bune înainte. Aşa că telefoanele sună pe ultima sută de metri.

Marina Tiu, reprezentant hotel: Gradul de ocupare în acest moment este de 55%. Anul trecut şi acum doi ani, la sfârşitul lui februarie, aveam deja pachetele vândute integral.

O cameră dublă, pentru o noapte, costă în medie 270 de lei cu mic dejun inclus pentru două persoane. Iar un sejur de trei zile cu masa festivă inclusă se ridică la 1200 de lei de persoană. Tarifele sunt aproximativ la fel ca anul trecut.

Remus Apostolescu, reprezentant hotel: O să avem şi pentru iubitorii grătarelor un brunch, în data de 1 Mai. Şi bineînţeles, sărbătorile sfinte de Paşte au prioritate. Cu cozonaci, după Înviere o să-i aşteptăm pe oaspeţi cu ouă roşii, cozonac, vin roşu, pască. Şi în ziua de Paşte un dejun tradiţional.

Turiştii aleg muntele nu doar pentru cazare şi mâncare, ci şi pentru mişcare. Pârtiile încă mai au zăpadă bună de schiat.

Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Braşov: Se schiază pe toate pârtiile din masiv, circulă instalaţia de transport pe gablu special dedicată cum e telegondolă şi telescaunul. Sperăm să avem stratul de zăpadă la fel de bun şi în această vacanţă de Paşte.

Zăpadă în aproape toată ţara, la munte

La polul frigului din România, în Harghita, troinele încă dau bătăi de cap şoferilor.

Localnic: Se circulă destul de greu, dar în condiţii de iarnă, dacă ai cauciucuri de iarnă atunci este foarte greu să urci la cota asta de 1320. Noi venim la schi. Aşa e în Harghita, aşa e la munte.

Localnic: Nu e curăţat deloc, se circulă foarte greu.

Zăpada mielor, cum poartă numele ninsoarea de Paşte, rămâne însă motiv de bucurie pentru copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Ninge ca-n poveşti la munte, spre bucuria turiştilor pregătiţi de minivacanţă. Cât costă un sejur în Poiana Braşov de Paşte şi 1 Mai