Antena Meniu Search
x

Căsuțele pe roți, refugiu în pandemie. Aproape toate sunt rezervate, până în septembrie (Video)

Marile hoteluri devin istorie în pandemie. Turiştii au descoperit alternative mai sigure. Cum ar fi căsuţele pe roţi, de exemplu. Sunt amplasate în mijlocul naturii, departe de zonele aglomerate şi, în plus, au vedere spre munţi.

Vezi și
  • Administratorii spun că rezervările au explodat în ultimele zile

Suntem la poalele Munţilor Bucegi, în Buşteni. Aici găsim primele căsuţe mobile din România. Sunt practic containere eco pe roţi. Iar în interior, găsim un mic refugiu de 5 stele.

Adina Milea, reporter Observator: "Unice și intime, așa am putea descrie căsuțele mobile ce sunt situate la poalele munților Bucegi. Nimic nu se compară cu o cafea savurată pe terasa uneia dintre ele, iar peisajul e unul ce-ți taie răsuflarea"

Ideea unei astfel de cazări s-a născut după izbucnirea pandemiei, când turismul începea încet şi sigur să se prăbuşească. Pornind de la regula distanţării sociale, administratorul a creat, aici, condiţiile unei vacanţe sigure. Iar rezultatele. se văd în lista de rezervări.

Cristian Brânză, manager resort: "Până în luna septembrie avem full, suntem în a doua lună de când am deschis. Este foarte sigură, ai câte o intrare separată pentru fiecare căsuță, ai propria terasă, ai propria grădină, nu te intersectezi cu nimeni și nu ai nevoie de nimic mai mult decât ce îți oferă aceste căsuțe"

Turist: "Ne-a plăcut faptul că am putut să stăm departe și în același timp aproape de prieteni".

Turistă: "Mă bucur de energia locului, de frumusețea view-ului și, poate ce e mai important pentru zilele astea, faptul că este foarte safe"

Preţul pentru o noapte de cazare în resort porneşte de la 400 de lei.

Din Buşteni, ajungem pe Valea Glăjeriei din Râșnov. Şi schimbăm căsuţele pe roţi cu. un hotel sub forma unui cuib de lemn. Amplasat în inima naturii şi înconjurat de brazi, complexul de patru stele, unic în România, poate fi locul perfect pentru o vacanță în familie.

Eduard Dudu, director complex hotelier: "Sunt o grămadă de opțiuni, de la bicicletele pe care le avem pentru cei activi pe diverse trasee, la drumeții în zonă. Avem colaborări cu ghizi montani. De asemenea, avem câteva ATV-uri pentru cei mai curajoși"

Iar după aventură, oaspeţii sunt aşteptaţi la masă. pe terasă. Un chef bucătar pregăteşte la foc continuu preparate atât tradiţioanle, cât şi împrumutate din Occident.

Ionel Dima, executive chef: "Avem un antricot de vită, maturat timp de 14 zile la 2 grade. O garnitură de ciuperci umplute cu burduf și o salată de rucola cu parmezan"

Prețul pentru o noapte de cazare îm hotelul sub formă de cuib porneşte de la 390 de lei pentru o cameră duplex.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Căsuțele pe roți, refugiu în pandemie. Aproape toate sunt rezervate, până în septembrie (Video)