Vacanţele tematice, noul trend al românilor. Aventurile, scuba diving și circuitele pe două roți sunt la mare căutare
Vacanţele tematice înlocuiesc rapid concediile all-inclusive. Mulţi români încep să renunţe la sejururile în care nu se dezlipesc de plajă sau de restaurante.
Vacanţele tematice înlocuiesc rapid concediile all-inclusive. Mulţi români încep să renunţe la sejururile în care nu se dezlipesc de plajă sau de restaurante.
În schimb, prind teren aventurile, expediţiile subacvatice, circuitele cu bicicleta sau sesiunile de fotografie. Preţurile sunt mici în cazul unui concediu pe două roţi, dar pot ajunge şi la preţul unei maşini noi, dacă mergem, de exemplu, în Alaska.
Tot mai mulţi români au prins gustul aventurii şi, măcar o dată sau de două ori pe an, devin exploratori.
Mihai Baciu a vrut mai mult de atât. După 20 de ani de scufundări, şi-a transformat pasiunea pentru lumea subacvatică într-o afacere. Acum, organizează vacanţe. sub apă.
Mihai Baciu, antrenor și fondator centru de sporturi subacvatice: "Aproape în fiecare zi este doar scuba-diving în mintea noastră şi aşa facem şi programul. Astfel de vacanţe în care dacă ar putea să stea numai sub apă în fiecare zi, ar fi ideal.
Un brevet pentru astfel de scufundări costă aproximativ 1000 de lei, dar este recunoscut în toată Europa. Puţini ştiu că unele dintre cele mai frumoase locuri pentru scuba diving sunt chiar în Marea Neagră.
Mihai Baciu, antrenor și fondator centru de sporturi subacvatice: "Fauna stă în zona care îi permite ceva adăpost, cum ar fi nişte recifi artificiali, cum ar fi pietrele."
Nu este singura pasiune a românilor. Mulţi îşi transformă vacanţele în circuit pe două roţi. Sau intră în rol de fotografi şi pleacă în căutarea celor mai spectaculoase peisaje. Chiar şi până în Alaska.
Ciprian Enea, expert în turism: "Trebuie să ne pregătim undeva cam la 15-20 de mii de euro, evident că vom avea parte de o croazieră de vis, pe un spargător de gheaţă, timp de două săptămâni, plecăm din Groenlanda, ne oprim undeva lângă Alaska, mâncăm carne crudă de focă."
La polus opus, sunt românii care vor să se reculeagă în temple vechi de sute de ani, descoperind religiile ţărilor asiatice.
Dar, după ce muncesc un an întreg, cei mai mulţi românii rămân fideli unui concediu clasic de odihnă.
Potrivit unui studiu publicat astăzi, românii se află pe locul 6 în Uniunea Europeană într-un top al cheltuielilor de vacanţă. Bugetul mediu este de 528 de euro pe sejur. Pe primul loc este Germania.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰