Antena Meniu Search
x

VERDICT într-un caz care a îngrozit România! Ce pedeapsă a primit femeia care şi-a omorât nou-născutul şi a stat o lună cu cadavrul în casă. Apoi, i-a aruncat trupul la gunoi

Cazul Cristinei Petriman a îngrozit o țară întreagă în urmă cu aproape un an. Femeia şi-a omorât copilul nou-născut, a dormit trei zile lângă cadavru, iar apoi, după o lună în care corpul neînsuflețit a stat pe balcon, l-a aruncat la gunoi.

Cazul Cristinei Petriman a îngrozit o țară întreagă în urmă cu aproape un an. Femeia şi-a omorât copilul nou-născut, a dormit trei zile lângă cadavru, iar apoi, după o lună în care corpul neînsuflețit a stat pe balcon, l-a aruncat la gunoi.

Judecătorii Tribunalului Vaslui au pronunţat astăzi sentinţa în dosarul în care Cristina Petriman, de 34 de ani, din Bârlad, a fost judecată pentru pruncucidere.

Criminala a fost condamnată la 12 ani de închisoare şi interzicerea drepturilor civile, inclusiv cele părinteşti, timp de patru ani după executarea pedepsei. În faţa instanţei, a pledat nevinovată, susţinând că tragedie s-au fi produs accidental, pe fondul depresiei postnatale, scrie adevarul.ro.

Povestea descoperită de procurorii care s-au ocupat de caz este de-a dreptul cutremurătoare:

Cristina Petriman nu era căsătorită, însă avea doi copii din relaţii anterioare. Fiica în vârstă de 13 ani este crescută de părinţii ei încă de la naştere, iar cel de-al doilea copil l-a dat spre adopţie, imediat după ce l-a născut.

De cinci ani avea o relaţie cu un bărbat alături de care a locuit până anul trecut când acesta a plecat să lucreze în străinătate. Nefiind niciodată căsătorit şi neavând copii, bărbatul şi-ar fi dorit să aibă un copil împreună. 

- După e a rămas însărcinată, inculpata a ascuns sarcina şi nu a spus nici părinţilor şi nici colegilor despre faptul că a rămas gravidă.

- În timp ce partenerul se afla în străinătate şi aştepta ca ea să  nască, Petriman a iniţiat o relaţie pe Facebook cu un bărbat din Bucureşti, care a şi vizitat-o în luna august 2016, stând la ea timp de două zile. Femeia nu i-a spus că este însărcinată, însă i-a spus că are un prieten de care vrea să se despartă.  

În luna octombrie 2016, concubinul aflat în Anglia i-a trimis bani inculpatei să meargă la medic, la control. Petriman a ridicat banii însă la medic nu s-a mai dus.

Potrivit datelor din rechizitoriu, Cristina Petriman a născut singură, acasă, pe 11 octombrie 2016. ”Pe la orele 22.00, inculpata a mers la toaletă, moment în care s-au rupt membranele amniotice, curgându-i lichidul amniotic (în termeni populari „i s-a rupt apa"), motiv pentru care şi-a dat seama că urmează să nască. Nu a solicitat ambulanţa şi nici nu a mers la spital, întrucât nu voia să se afle de naşterea copilului, motivând că îi era ruşine de mama sa. A luat decizia să nască acasă neasistată. Pe la miezul nopţii s-a dus iar în baie, unde a stat în picioare, sprijinindu-se de tocul uşii, potrivit propriei declaraţii şi a aşteptat să nască. înainte de a merge la baie, a luat un lighean în care a pus un prosop, urmând să pună copilul în acest lighean, după ce îl va naşte. A născut în jurul orelor 04.30 un făt de sex masculin, viu. L-a pus în lighean şi a aşteptat până a ieşit şi placenta. Apoi a mers în bucătărie de unde a luat un cuţit şi s-a întors în baie, unde a tăiat cordonul ombilical copilului, după care l-a învelit în prosop şi l-a pus pe pat. A sunat-o, apoi, pe o colegă, rugând-o să îi ţină locul la muncă, spunându-i că „s-a stricat la burtă. Apoi s-a culcat lângă copil şi a adormit”, se menţionează în rechizitoriul procurorilor, citat de adevarul.ro.

Ulterior, a fost sunată de colega de muncă, care i-a spus să se ducă la serviciu în jurul orelor 15.00, întrucât trebuia să îşi rezolve anumite treburi personale la un notar şi nu putea să-i ţină locul la serviciu toată ziua. Până la orele 15.00, când a plecat la serviciu, nu a spălat copilul şi nu l-a alimentat. Înainte de a pleca la serviciu, a luat o pernă şi a pus-o peste copil, pentru ca vecinii să nu audă plânsetele acestuia. A plecat la serviciu, unde a stat până la orele 19.00, după care s-a întors acasă. 

La întoarcere a constatat că bebelușul decedase, , dar nici de această dată nu a chemat ambulanţa. A învelit copilul într-un cearşaf, l-a pus pe pat şi a dormit cu el timp de trei zile, perioadă în care a fost şi la serviciu.

După trei zile, a luat cadavrul şi l-a pus într-un sac menajer, pe care l-a scos pe balcon. L-a ţinut acolo până în ziua de 26.11.2016.

Între timp, bărbatul din Anglia a sunat-o pe inculpata să o întrebe când naşte, atât în cursul lunii octombrie cât şi în luna noiembrie, iar ea i-a spus de fiecare dată că „mai este timp".

Pe 26 noiembrie, după ce şi-a dat demisia de la locul de muncă, a plecat la Bucureşti la bărbatul ce îl cunoscuse pe Facebook. Dimineaţa a luat gunoiul ce era strâns într-un sac menajer, precum şi sacul în care se afla copilul, acest din urmă sac punându-l într-un alt sac menajer, iar deasupra a pus hârtie igienică, după care a chemat un taxi. Pe drum, i-a spus şoferului să oprească la un tomberon de gunoi, pentru a arunca gunoiul. Şoferul a oprit taxiul pe o stradă, unde inculpata a aruncat cei doi saci menajeri.

Ulterior, cadavrul bebeluşului a fost descoperit de un bărbat care căuta prin tomberoan. Alertaţi, poliţiştii au găsit în punga în care se afla bebeluşul şi o factură E-on de la apartamentul unde Petriman locuia cu chirie, astfel că identificarea acesteia nu a fost dificilă. 

Medicii legişti care au efectuat necropsia au stabilit că moartea nou-născutului a fost violentă şi a survenit ca urmare a unei asfixii mecanice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » VERDICT într-un caz care a îngrozit România! Ce pedeapsă a primit femeia care şi-a omorât nou-născutul şi a stat o lună cu cadavrul în casă. Apoi, i-a aruncat trupul la gunoi