Antena Meniu Search
x

A supravieţuit, deşi avea o şansă la un milion! Astăzi, o boală a răpus-o pe siameza Ghergina

După eforturi medicale imense, una dintre siamezele românce s-a stins la doar 32 de ani

După eforturi medicale imense, una dintre siamezele românce s-a stins la doar 32 de ani

De la separarea Linei şi a Gherghinei au trecut mai bine de 30 de ani. Acum, însă, Gherghina Boaru a murit în urma unei boli cumplite la ficat: cancer.  Surorile, primele siameze din România care au supravieţuit operaţiei de separare, s-au despărţit acum pentru totdeauna.

Cele două s-au născut pe 29 iulie 1982. Cazul a făcut înconjurul pământului. Cu ajutorul unor medici români, gemenele au ajuns la o clinică din Laussane, Elveţia, şi au fost operate, în februarie 1983 . Era al treilea caz reuşit din lume.

În 2009, surorile siameze erau complet înstrăinate. Lina locuia în Spania, iar Gherghina se întorsese în ţară şi se stabilise într-o localitate din Oltenia. De trei ani, s-au mutat cu familiile în casa părintească din nordul ţării.

Gherghina va fi înmormântată marţi în oraşul Bucecea, din judeţul Botoşani. Avea doar 32 de ani, era în divorţ şi lăsa o fetiţă de 6 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » A supravieţuit, deşi avea o şansă la un milion! Astăzi, o boală a răpus-o pe siameza Ghergina