Antena Meniu Search
x

VIDEO. Vizuina de iepure în care au stat ascunse vechi secrete ale istoriei! DESCOPERIREA COLOSALĂ făcută în ascunzătoarea rozătoarei

Ceea ce părea ascunzătoarea unui iepure, într-un orăşel din Marea Britanie, s-a dovedit a fi o peşteră a Cavalerilor Templier, veche de 700 de ani.

Ceea ce părea ascunzătoarea unui iepure, într-un orăşel din Marea Britanie, s-a dovedit a fi o peşteră a Cavalerilor Templier, veche de 700 de ani.

Ascunzătoarea din Shrophire era la mai puţin de un metru sub un teren agricol. Primele imagini de la locul descoperirii au fost publicate de fotograful Michael Scott.

Cavalerii templieri sunt un ordin religios medieval care au luptat în timpul cruciadelor.

Templierii au o istorie tumultoasă, fapt ce a dat naştere multor dezbateri aprinse. În anul 1118 a luat fiinţă un ordin militaro-călugăresc, care avea rolul de a proteja Locurile Sfinte.

Ordinul şi-a stabilit sediul cu acordul Regelui Baudouin al II-lea al Ierusalimului, în zona cea mai încărcată de sacralitate a Oraşului Sfânt: pe locul vechiului Templu al lui Solomon, element foarte important, pentru că de aici vine numele de "templier".

De atunci, ca apărător legitim al Locurilor Sfinte, Ordinul a căpătat o putere fabuloasă pentru acea vreme, fapt care i-a atras, în timp, numeroşi duşmani, printre care s-a numărat şi Regele Franţei Filip cel Frumos.

Influenţa Ordinului, dar şi datoriile pe care Filip le avea faţă de templieri, l-au determinat pe Rege să-i acuze nejustificat de erezie, iar la data de 13 octombrie 1307 să înceapă arestarea călugărilor-soldaţi, la scurt timp fiind arestat însuşi Jacques de Molay, Marele Maestru.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » VIDEO. Vizuina de iepure în care au stat ascunse vechi secrete ale istoriei! DESCOPERIREA COLOSALĂ făcută în ascunzătoarea rozătoarei