Antena Meniu Search
x

Vulpe lovită de maşină, pe Splaiul Unirii din București

O vulpe a fost lovită de o maşină pe Splaiul Unirii din Capitală. Animalul, care a murit în urma impactului, ar fi fost văzut în urmă cu câteva ore în zona Ferdinand - Mihai Bravu din București.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 22.10.2020, 21:40

Vulpe lovită de maşină, pe Splaiul Unirii din București
Vulpe lovită de maşină, pe Splaiul Unirii din București - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • În ultimul an au existat deja 4 sesizări referitoare la apariţia unor vulpi în Capitală.
  • Directorul ASPA atenționează cetățenii să sesizeze autorităţile cât mai rapid când văd vulpi în oraș, ca ele să fie eliberate în mediul lor natural.

Anunțul a fost făcut de directorul general al Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), Andrei Mina-Drăghici.

"Am luat toate măsurile necesare pentru a găsi vulpea, am trimis echipaje în zonă. Toată ziua au căutat în zona respectivă, prin parcuri, prin zonele cu vegetaţie puţin mai deasă, unde ar putea să se ascundă, dar din păcate nu am găsit-o. Cu părere de rău vă anunţ că acum, pe seară, am fost sesizat de un alt cetăţean. Undeva pe Splaiul Unirii a fost găsită o vulpe lovită de maşină, decedată. Am înştiinţat DSV, ADP Sector 3, pentru a se lua toate măsurile necesare, pentru a lua cadavrul de acolo. (...) Semnalmentele se potrivesc, ca şi zonă e undeva la câţiva kilometri, dar pentru un astfel de animal noaptea nu cred că este o problemă să ajungă aşa departe. Deci toate argumentele ar duce către concluzia că ar fi acelaşi animal", a afirmat Andrei Mina-Drăghici, pentru Agerpres.

El a adăugat că în ultimul an au existat deja 3-4 sesizări referitoare la apariţia unor vulpi în Capitală, dar este prima dată când un astfel de animal a fost văzut în zona centrală a oraşului.

Andrei Mina-Drăghici i-a îndemnat pe cetăţeni ca, în astfel de cazuri, să sesizeze autorităţile cât mai rapid. Totodată, a arătat că vulpile nu reprezintă un pericol pentru oameni şi că există şanse foarte mici ca acestea să fie bolnave de rabie.

"Dacă noi nu suntem sesizaţi în timp util, căutările ulterioare ar putea să nu dea rezultatele scontate. Ca şi pericol pe care ar putea să îl reprezinte vulpile, din fericire este neglijabil, în sensul că sunt nişte animale fricoase. (...) Ar fi o probabilitate foarte mică să existe acest caz, dar vulpile care sunt bolnave de rabie, o boală care este periculoasă şi pentru om, sunt prietenoase cu omul. Dacă cetăţenii văd o vulpe care vine la ei, să o mângâie, să stabilească un contact fizic cu ei, e clar că acea vulpe este bolnavă. Vulpile sănătoase sunt foarte fricoase şi niciodată nu încearcă să stabilească contact fizic", a spus el.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Vulpe lovită de maşină, pe Splaiul Unirii din București