Antena Meniu Search
x

Ambulanţele din Argeş scârţâie din toate încheieturile! 80% din parcul auto este depăşit din punct de vedere tehnic

Locul lor ar trebui să fie la fier vechi! Dar zeci de ambulanţe din judeţul Argeş continuă să meargă la intervenţii, deşi sunt nişte hârburi.

Vezi și

Locul lor ar trebui să fie la fier vechi! Dar zeci de ambulanţe din judeţul Argeş continuă să meargă la intervenţii, deşi sunt nişte hârburi.

Nu sunt bani pentru alte maşini, aşa că medicii şi asistenţii trebuie să se deplaseze cu salvările care scârţâie din toate încheieturile. Una peste alta, 80 la sută din parcul auto este depăşit din punct de vedere tehnic.

"Maşina are 800 şi ceva de mii de kilometri la bord. Ne descurcăm cu ea. Într-adevăr, maşina mai funcţionează, dar pentru a o ţine pe picioare mai trebuie să băgăm ceva bani în ea", spun reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă.

În mod normal, o astfel de maşină ar trebui scoasă din uz. Pentru Serviciul de Ambulanță Argeș aceasta variantă nici nu poate fi luată în discuţie. Tot parcul auto de aici înseamnă 61 mașini. Iar 80% dintre ele şi-au depăşit norma de lucru. 

În Argeș, niciun ambulanțier nu pleacă la intervenție până când nu îi este verificată mașina. Și se fac zilnic liste cu deficiențe. Dacă nu sunt la motor, sunt la lumini. Dacă funcționează bine din ambele puncte de vedere, atunci sigur are puncte de rugină.

Este vital ca autospecialele să fie în stare cât mai bună şi asta pentru că echipamentele medicale dintr-o ambulanță depind de funcționarea mașinii.

Multe dintre aparate sunt încărcate și pot fi folosite doar dacă motorul este funcțional. La fel ca la aerul condiționat. 

La sfârșitul lunii iunie, reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat că vor să achiziționeze ambulanțe de două tipuri. A - autospeciale de transport și C - folosite la intervenții grele, cu defribrilator și care asigura resipirație artficială.

Deocamdată au fost întocmite doar actele. Urmează să fie organizată licitația. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Ambulanţele din Argeş scârţâie din toate încheieturile! 80% din parcul auto este depăşit din punct de vedere tehnic