Antena Meniu Search
x

Zeci de români sunt la un pas de moarte, în aşteptarea unui transplant

Numărul donatorilor s-a înjumătăţit de la un an la altul. Tot mai puţine familii îşi mai dau acordul să salveze vieţi, după scandalul de la Cluj.

Vezi și

Numărul donatorilor s-a înjumătăţit de la un an la altul. Tot mai puţine familii îşi mai dau acordul să salveze vieţi, după scandalul de la Cluj, iar medicii fac apeluri disperate. Între timp, asociaţiile care luptă pentru drepturile pacienţilor cer Ministerului Sănătăţii mai multă transparenţă.

Acest pacient a fost diagnosticat cu ciroză hepatică la finalul anului 2016. Starea lui s-a agravat rapid, astfel că din mai anul trecut este pe o listă de aşteptare. Iar supravieţuirea lui depinde doar de acceptul rudelor unui posibil donator.

Vasilica Sârbu a primit, după ani de aşteptare, o nouă şansă. Pentru că părinţii unui copil de 5 ani din Iaşi au fost de acord cu donarea. Băiatul lor a murit în urma unui accident rutier.

Norocos a fost şi Ianis, care a primit, acum trei ani, ficatul unui băieţel de 2 ani şi jumătate.

Pe acelaşi subiect

Numărul donatorilor s-a înjumătăţit în 2017, spre deosebire de 2016. Asta în timp ce mii de pacienţi sunt pe listele de aşteptare.

Suspiciunea românilor vine după scandalul de la Cluj. Şi după ce Ministerul Sănătăţii a anunţat că vrea să schimbe legea transplantului. Asociaţiile cer transparenţă. 

Medicii de la Fundeni s-au întâlnit astăzi, pentru a încerca să găsească o soluţie pentru cazurile grave. Nu au niciun donator. Şi fac un apel pentru viaţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Zeci de români sunt la un pas de moarte, în aşteptarea unui transplant