Antena Meniu Search
x

Zile libere 2018. Se pregăteşte o nouă minivacanţă pentru elevi

Zile libere 2018. Abia reveniţi pe băncile şcolii, elevii ar putea beneficia de o nouă minivacanţă. 

Zile libere 2018. Abia reveniţi pe băncile şcolii, elevii ar putea beneficia de o nouă minivacanţă. 

Mai precis, în ziua de 5 octombrie s-ar putea suspenda cursurile pentru a se putea organiza referendumul pentru familie din 6 si 7 octombrie.

Prefectul judetului Bihor, Ioan Mihaiu, a declarat, în şedinta Comisiei Tehnice Judetene şi a Grupului tehnic de lucru, că prima problemă care ar trebui rezolvată pentru organizarea referendumului din 6 si 7 octombrie este suspendarea cursurilor şcolare în ziua de vineri.

"Sunt foarte multe probleme care sunt destul de greu, aproape imposibil de rezolvat de vineri dupa amiaza pana sambata dimineata. La toate alegerile anterioare, care aveau loc duminica, exista o zi intreaga libera, sambata, si de vineri dupa-amiaza exista timp suficient. 

În aceste conditii insa, timpul este extrem de scurt, de vineri de la pranz, cand se termina cursurile, pentru amenajarea sectiilor, pentru distribuirea materialelor, pentru distribuirea buletinelor de vot, pentru asigurarea pazei. Speram ca aceasta problema se va pune la nivel national si ca in cursul zilei de vineri vor fi suspendate cursurile astfel incat de joi dupa amiaza sa putem incepe activitatea", a declarat, pentru Agerpres, Ioan Mihaiu.

Prefectul a solicitat Inspectoratului Scolar Judetean sa analizeze oportunitatea suspendarii cursurilor in ziua de vineri, 5 octombrie, pentru a fi solicitata la nivelul MEN.  

Inspectorul scolar general, Alin Iuhas-Novac, a precizat ca masura ar fi cu atat mai binevenita cu cat in unele scoli sunt organizate chiar si cate cinci sectii de votare.

Zile libere în 2018

30 noiembrie - Sfântul Andrei

1 decembrie - Ziua Națională a României

25 decembrie - Crăciunul

26 decembrie  - Crăciunul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Zile libere 2018. Se pregăteşte o nouă minivacanţă pentru elevi