Antena Meniu Search
x

Fenomenul "Zombie" în România: Ce au consumat de fapt tinerii filmați în agonie pe străzi, în mai multe orașe din țară (Video)

Imaginile cu tinerii agonizând pe străzile din Câmpia Turzii, comportându-se ca niște "zombie", după consumul de substanțe interzise, au șocat o țară întreagă.

Imaginile cu tinerii agonizând pe străzile din Câmpia Turzii, comportându-se ca niște "zombie", după consumul de substanțe interzise, au șocat o țară întreagă.

Ulterior, au apărut și alte filmulețe cu tineri ce par paralizaţi în orașele Turda și Constanța.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

După reacţiile tinerilor, s-a bănuit că ar fi vorba despre drogul K2/Zombie, popular în țări precum Rusia și Statele Unite, însă șeful Agenției Naționale Antidrog, Sorin Oprea, susține că este vorba despre altceva.

"Analizele de laborator au identificat acea substanță. Nu este aceea din drogul Zombie. Acest drog Zombie este drogul apărut în Rusia acum câțiva ani. Se numește Krokodil în terminologia străzii. Conținutul în substanța activă este dezomorfina, un anestezic foarte puternic. Despre acest drog nu sunt semnalări în Europa. De aceea, din perspectiva noastră lucrurile sunt foarte clare, în România nu a apărut niciodată și nici nu  a fost prezent acest tip de drog", spune Sorin Oprea într-un interviu pentru rfi.ro.

În realitate, tinerii "zombie" au consumat un nou tip de substanţe psihoactive, așa numitele etnobotanice, care au fost amestecate cu prenadez.

"Referitor la cazul de la Cluj, este clar că în momentul în care au fost consumate aceste substanțe au fost amestecate și cu altceva. Se discută despre existența prenandezului în substanțele respective", a explicat Oprea.

Dealerul drogului "Zombie" în Câmpia Turzii a fost arestat

La sfârșitul lunii septembrie, după un an de filaj, două persoane au fost arestate la Câmpia Turzii într-un dosar instrumentat de DIICOT şi BCCO Cluj.

Este vorba despre Sergiu Sorin Scrob, cunoscut drept "Baghera", şi Răzvan Radu, zis Uscatu, ambii din Câmpia Turzii.

Cei doi sunt suspectați că vindeau aşa numitul drog "Zombie". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Fenomenul "Zombie" în România: Ce au consumat de fapt tinerii filmați în agonie pe străzi, în mai multe orașe din țară (Video)