Antena Meniu Search
x

Video Argentina, din nou regina lumii la fotbal. Suporterii au dat frâu liber bucuriei: "Îl iubesc pe Messi şi sunt fericită pentru el!"

S-a spus că a fost meciul secolului. Dar, mai presus de toate, a fost meciul lui Leo Messi. Finala Campionatului Mondial de Fotbal dintre Argentina şi Franţa i-a adus lui Messi cupa pe care o aştepta de la începutul carierei. Iar Argentinei, titlul de regină a lumii pentru a treia oară în istorie. Meciul s-a decis abia după penalty-uri, în condiţiile în care echipele erau la egalitate inclusiv după reprizele de prelungire. Scorul final, 7-5 pentru sud-americani.

de Redactia Observator

la 19.12.2022, 11:21

Vezi și

Leo Messi a ridicat singura cupă care-i lipsea din palmares. A fost momentul pe care îl aştepta o lume întreagă. 

După un meci la limita infarctului, argentinienii şi-au dat frâu liber bucuriei. La Buenos Aires, petrecerile au început chiar în vagoanele metroului, în drum spre Obelisc, locul tradiţional al marilor sărbători populare. Din 1986 nu mai câştigase Argentina campionatul mondial. 

Suporter: Sunt foarte emoţionată! Îl iubesc pe Messi şi sunt fericită pentru el! 

Milioane de oameni au ieşit în stradă, iar Rosario, oraşul natal al lui Lionel Messi, s-a transformat într-o mare petrecere.

Pe acelaşi subiect

Suporter: Datorită lui Dibu (portarul Martinez) şi datorită lui Leo (Messi), care este cel mai mare din lume, suntem campionii lumii! Mulţumim! 

Drapelele argentiniene au fluturat şi în Qatar, unde fotbaliştii au făcut turul de onoare spre hotel într-un autobuz etajat, cu escortă de onoare.

Bucurie la unii, tristeţe la ceilalţi

Bucurie la unii, tristeţe la ceilalţi. Francezii n-au reuşit să-şi păstreze titlul, cu tot cu susţinerea preşedintelui Emmanuel Macron, prezent în tribune la finală. 

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: Suntem în primul rând foarte trişti, dezamăgiţi, ca după orice înfrângere, mai ales că am fost atât de aproape de succes şi, în acelaşi timp, cum le-am spus şi jucătorilor în vestiar, ne-au făcut să fim foarte mândri, ne-au făcut să vibrăm. 

Aceeaşi stare de spirit domnea şi la Paris, pe Champs Elysees, unde mii de oameni ieşiseră pregătiţi de victoria care, la un moment dat, părea la îndemâna lui Mbappe şi a colegilor săi. 

Suporter francez: Dezamăgiţi, desigur, dar, în fond, aşa e viaţa, trebuie să fie un singur învingător. Dar a fost un meci foarte bun! 

Dacă la Paris mulţimea s-a retras în linişte, la Nisa şi Lyon grupuri turbulente au atacat forţele de ordine. Situaţia a fost rezolvată rapid, iar poliţia a spus că nu a fost vorba de suporteri nemulţumiţi de înfrângere, ci de indivizi cu care au mai avut probleme şi cu alte ocazii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sport » Argentina, din nou regina lumii la fotbal. Suporterii au dat frâu liber bucuriei: "Îl iubesc pe Messi şi sunt fericită pentru el!"