Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Aryna Sabalenka, mare favorită în finala cu Jessica Pegula de la US Open

Aryna Sabalenka, din Belarus, şi americanca Jessica Pegula se înfruntă, sâmbătă seara, în finala feminină de la US Open, ultimul Grand Slam de tenis al anului.

de Redactia Observator

la 06.09.2024 , 17:47

Aryna Sabalenka (stânga) şi Jessica Pegula (dreapta) se înfruntă în finala feminină de la US Open 2024
Aryna Sabalenka (stânga) şi Jessica Pegula (dreapta) se înfruntă în finala feminină de la US Open 2024 - Profimedia

Aryna Sabalenka, locul 2 mondial şi a doua favorită a turneului, a învins-o, în semifinale, pe americanca Emma Navarro, favorită 13, scor 6-3, 7-6, în timp ce Jessica Pegula a trecut de Karolina Muchova, Cehia, locul 52 mondial, scor 1-6, 6-4, 6-2.

La prima vedere, am putea avea parte de o finală extrem de echilibrată, în condiţiile în care între Aryna Sabalenka şi Jessica Pegula este o diferenţă de doar patru locuri în clasamentul WTA, dar specialiştii o dau ca favorită clară pe sportiva din Belarus.

Sabalenka a părut mult mai sigură pe ea, în meciurile jucate până la finală, şi are şi avantajul confruntărilor directe. Aryna Sabalenka şi Jessica Pegula s-au întâlnit de şapte ori în ultimii patru ani, iar Sabalenka a câştigat cinci dintre cele şapte meciuri directe, impunându-se clar şi în singurul meci direct din acest an, 6-3, 7-5 la Cincinnati, în august.

Articolul continuă după reclamă

Mai mult, pe Sabalenka o recomandă şi faptul că este mai obişnuită cu emoţiile oferite de un asemenea meci, ea fiind, deja, dublă campioană la Australian Open, fostă finalistă la US Open, fostă finalistă la Turneul Campioanelor şi fostă lider mondial, în timp ce Jessica Pegula este la doar a doua mare finală din carieră, după cea de la Turneul Campioanelor de anul trecut.

Chiar şi casele de pariuri văd o victorie clară a sportivei din Belarus. Aryna Sabalenka are o cotă de 1,3 la victorie, în timp ce Pegula are o cotă de 3,5 la victorie.

Pe de altă parte, americanca joacă casă şi poate profita din plin de susţinerea fanilor. Mai mult, americanca resimte mai puţin presiunea rezultatului în condiţiile în care simpla accedere în finală i-a asigurat urcarea până pe locul 3 mondial, în timp ce Sabalenka are nevoie de victorie, pentru a se menţine în plasa liderului mondial, poloneza Iga Swiatek.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Sport » Aryna Sabalenka, mare favorită în finala cu Jessica Pegula de la US Open