Antena Meniu Search
x

Ashleigh Barty a cucerit trofeul Australian Open. Victorie decisivă în faţa jucătoarei Danielle Collins. "Este un vis care devine realitate"

Jucătoarea australiană Ashleigh Barty, locul I WTA, a învins-o pe Danielle Collins din SUA, locul 30 WTA şi cap de serie numărul 27, scor 6-3, 7-6 (7/2) şi a câştigat în premieră turneul de grand slam Australian Open.

de Redactia Observator

la 29.01.2022, 14:00

Ashleigh Barty a câştigat turneul Australian Open
Ashleigh Barty a câştigat turneul Australian Open - Profimedia

Ashleigh Barty s-a impus în faţa jucătoarei Danielle Collins la Australian Open, după un meci care a durat o oră şi 27 de minute. Australianca a câştigat al treilea grand slam din carieră, după ce s-a impus la Roland Garos, în 2019, şi la Wimbledon, în 2021.

Ashleigh Barty a câştigat Australian Open

Ea nu a pierdut niciun set la Australian Open şi devine prima sportivă din Australia care câştigă acest grand slam din 1978, de la Christine O’Neill. Collins s-a aflat pentru prima oară într-o finală de grand slam. Ashleigh Barty a mulţumit fanilor care au "forţat-o să joace cel mai bun tenis" al său.

"Mulţumesc tuturor celor care fac atât de mult pentru mine. Aceşti ultimi câţiva ani au fost cu adevărat uimitori, aşa că vă mulţumesc. Mulţumesc familiei mele, sunt norocoasă să am atât de mulţi oameni care mă iubesc şi pe care îi iubesc. Tuturor arbitrilor, copiilor de mingi, voluntarilor, vă mulţumesc foarte mult, am fi pierduţi fără voi şi organizarea voastră. Ca australiancă, a fost grozav să împărtăşesc toate aceste momente cu voi publicul. Aţi fost excepţionali, m-aţi forţat să joc cel mai bun tenis al meu. Este un vis care devine realitate şi datorită vouă, aşa că vă mulţumesc şi pe curând", a declarat Barty, pe teren, la ceremonia de premiere.

Pe acelaşi subiect

La final, ea i-a adus un omagiu şi adversarei sale din finală, Danielle Collins. "Felicitări, Danielle. Intri în Top 10 şi acolo e locul tău. Sunt sigură că în viitor vei mai lupta pentru trofee".

Premiul câştigat la Australian Open

Câştigătoarea trofeului va primi un premiu de 2,875 de milioane de dolari australieni (1,82 de milioane de euro) şi 2.000 de puncte WTA, relatează news.ro. Învinsa va încasa un premiu de 1,575 de milioane de dolari australieni (996.500 de euro) şi 1.300 de puncte WTA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Ashleigh Barty a cucerit trofeul Australian Open. Victorie decisivă în faţa jucătoarei Danielle Collins. "Este un vis care devine realitate"