Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Australian Open 2021: Sorana Cîrstea, victorie mare cu Petra Kvitova. Bianca Andreescu a fost eliminată

Sorana Cîrstea, una dintre cele două românce rămase în cursă la Australian Open 2021, a produs o mare surpriză, miercuri, când a învins-o pe Petra Kvitova (Cehia), a noua favorită a competiţiei, în turul II.

de Cristi Ioniţă

la 10.02.2021 , 06:32

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul III la Australian Open 2021 Sorana Cîrstea a obţinut una dintre cele mai importante victorii din ultima perioadă, la Australian Open 2021 - Hepta
  • Sorana Cîrstea şi-a asigurat 130 de puncte WTA şi un cec în valoare de 215.000 de dolari australieni la Australian Open 2021.
  • Sorana Cîrstea joacă împotriva Marketei Vondrouşova (Cehia), în turul III de la Australian Open 2021.

A fost 6-4, 1-6, 6-1, la capătul unui meci extrem de palpitant şi care a durat două ore şi cinci minute.

Sorana Cîrstea a început prost meciul, cedând chiar primul game pe propriul serviciu. Apoi, la 0-2, în game-ul al treilea, respectiv al doilea jucat pe serviciul Soranei, s-a produs un moment psihologic.

Sportiva noastră a salvat trei mingi de break ale adversarei, a făcut 1-2 şi a căpătat încrederea necesară pentru a-i pune probleme Petrei Kvitova.

Articolul continuă după reclamă

Sorana Cîrstea a reuşit două break-uri consecutive, în game-ul şase şi în game-ul opt, şi-a pierdut din nou serviciul, în game-ul nouă, însă a încheiat actul cu un nou break, câştigând setul, cu 6-4.

Din păcate, momentul de euforie a costat-o scump pe sportiva noastră. Sorana Cîrstea a pierdut primele două game-uri din setul al doilea jucate pe propriul serviciu astfel că Petra Kvitova s-a distanţat rapid la 4-0 şi a îndeplinit apoi o simplă formalitate, câştigând setul al II-lea, cu 6-1.

Conştientă că nu are ce pierde şi că totul se joacă în decisiv, Sorana a găsit puterea necesară să facă în aşa fel încât setul al treilea să semene cu cel de-al doilea, dar în favoarea ei.

Sorana a câştigat primele două game-uri jucate pe serviciul adversarei, s-a distanţat rapid la 4-0, iar apoi şi-a adjudecat decisivul cu 6-1, fructificând a patra minge de meci avută.

Ce înseamnă victoria cu Petra Kvitova de la Australian Open 2021

Succesul obţinut împotriva Petrei Kvitova, din Cehia, îi asigură Soranei Cîrstea calificarea în turul al III-lea de la Australian Open 2021, 130 de puncte WTA şi un cec în valoare de 215.000 de dolari australieni.

În plus, cum Sorana Cîrstea şi-a îmbunătăţit rezultatul înregistrat anul trecut, când s-a oprit în turul al II-lea al competiţiei, sportiva noastră ar putea înregistra o urcare semnificativă în ierarhia mondială.

Mai mult, victoria obţinut împotriva Petrei Kvitova îi asigură Soranei Cîrstea un rendez-vous, în turul al III-lea al Australian Open 2021, cu Marketa Vondrouşova, o altă jucătoare din Cehia, a 19-a favorită a competiţiei şi locul 20 mondial.

Marketa Vondrouşova a trecut miercuri, în turul II al competiţiei, de Rebecca Marino, din Canada, locul 317 mondial, scor 6-1, 7-5. A fost un meci care a durat o oră şi 21 de minute şi în care Vondrouşova s-a impus clar, deşi a comis şase duble-greşeli.

Sorana Cîrstea şi Marketa Vondrouşova nu s-au mai întâlnit până acum. Deşi are doar 21 de ani, Marketa Vondrouşova are deja, la activ, o finală jucată la Roland Garros, în 2019, când a pierdut cu Ashleigh Barty (Australia), actualul lider mondial, dar şi o accedere până pe locul 14 mondial, tot în 2019.

Bianca Andreescu, out de la Australian Open 2021

Bianca Andreescu, a opta favorită de la Australian Open 2021, a părăsit şi ea competiţia, a cedat, scor 3-6, 2-6, în duelul cu Su Wei Hsieh, din Taipei, la capătul unui meci care a durat 85 de minute.

Aryna Sabalenka (Belarus), favorită 7, şi Serena Williams (Statele Unite ale Americii), cap de serie numărul 10, continuă cursa la Australian Open 2021. Prima s-a impus, cu 7-6, 6-3, în confruntarea cu Daria Kasatkina (Rusia), în timp ce Serena Williams a trecut, cu 6-3, 6-0, în duelul cu Nina Stojanovic (Serbia).

Cristi Ioniţă Like

Născut în '82, îndrăgostit de sport din '83, Cristi Ioniţă a început să lucreze în presă încă din clasa a X-a, când scria ştiri din sport pentru Uniplus Radio.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Sport » Australian Open 2021: Sorana Cîrstea, victorie mare cu Petra Kvitova. Bianca Andreescu a fost eliminată