Antena Meniu Search
x

Australian Open 2021: Mihaela Buzărnescu şi Irina Begu, eliminate încă din primul tur

Mihaela Buzărnescu şi Irina Begu, primele jucătoare de tenis din România care au intrat în focuri la Australian Open 2021, au părăsit competiţia încă din runda inaugurală.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 08.02.2021, 09:33

Irina Begu şi Mihaela Buzărnescu erau două dintre cele şase românce de pe tabloul principal de la Australian Open 2021
Irina Begu (stânga) şi Mihaela Buzărnescu au părăsit prematur Australian Open 2021 - Hepta
  • Australian Open 2021 a debutat luni, la Melbourne, fiind primul Grand Slam de tenis al anului.
  • România a avut şase jucătoare pe tabloul principal de la Australian Open 2021.

Ajunsă pe tabloul principal din postura de lucky-looser, Mihaela Buzărnescu, locul 138 mondial, a fost aproape să producă surpriza în confruntarea cu Bianca Andreescu, reprezentanta Canadei, a opta favorită a competiţiei.

Dominată clar în primul set, când plusul de forţă al adversarei a făcut diferenţa, Mihaela Buzărnescu a avut o revenire remarcabilă în actul al doilea şi a egalat situaţia de pe tabela de marcaj.

La 1-1 la seturi s-a intrat în decisiv. Momentul psihologic al partidei s-a produs în game-ul al şaptelea din setul decisiv. Mihaela Buzărnescu a avut trei mingi de break, la 3-3, însă nu a reuşit să profite de situaţia favorabilă. Bianca Andreescu şi-a făcut în cele din urmă serviciul, iar apoi s-a distanţat decisiv pe tabela de marcaj, impunându-se, în cele din urmă, cu 6-2, 4-6, 6-3, la capătul unei dispute care a durat puţin peste două ore.

A fost doar a treia oară când Mihaela Buzărnescu a ajuns pe tabloul principal de simplu feminin de la Australian Open 2021, după ediţiile din 2018 şi 2019, şi tot pentru a treia oară când părăseşte competiţia încă din runda inaugurală. 

Irina Begu, învinsă clar de Nina Stojanovic la Australian Open 2021

Irina Begu, ocupanta locului 74 mondial, a fost prima româncă ce a intrat în focuri la Australian Open 2021, în competiţia de simplu feminin. Din păcate, Irina a fost şi prima româncă ce a părăsit competiţia. Sportiva noastră a acuzat din plin efortul depus săptămâna trecută, când a ajuns până în sferturile de finală ale Gippsland Trophy, şi nu a avut nicio şansă în confruntarea cu Nina Stojanovic, din Serbia, ocupanta locului 99 mondial.

Irina a pierdut primul game jucat cu propriul serviciu atât în primul set, cât şi în cel de-al doilea, iar adversara ei a profitat la maxim şi nu a mai cedat iniţiativa în niciunul dintre cele două acte.

Dacă săptămâna trecută, la Gippsland Trophy, Irina Begu le învingea pe Johanna Konta, Aliaksandra Sasnovich sau Saisai Zheng, după meciuri care au durat peste două ore şi jumătate fiecare şi în care Irina Begu a fost obligată să revină, de fiecare dată, de la 0-1, la Australian Open 2021, Irina Begu a părăsit competiţia după doar o oră şi 43 de minute de joc.

Este al doilea an la rând în care Irina Begu părăseşte Australian Open încă din primul tur. De altfel, competiţia de la Antipozi nu este una tocmai pe gustul sportivei noastre, Irina Begu reuşind o singură dată să depăşească turul al doilea al competiţiei de simplu feminin, în 2015, când a ajuns până în faza optimilor de finală.

Trei românce în meciurile din sesiunea de seară de la Australian Open 2021

Trei jucătoare de tenis din România sunt implicate în meciurile care se vor disputa luni seara la Australian Open 2021. Sorana Cîrstea şi Patricia Maria Ţig se înfruntă într-un duel 100% românesc, în timp ce Simona Halep, a doua favorită a competiţiei, o înfruntă pe Lizette Cabrera, din Australia, ocupanta locului 140 mondial.

Învingătoarea dintre Sorana Cîrstea şi Patricia Maria Ţig dă piept, în turul al doilea de la Australian Open 2021, cu învingătoarea dintre Petra Kvitova (Cehia, cap de serie numărul 9) şi Greet Minnen (Belgia, jucătoare venită din calificări). Dacă trece de Lizette Cabrera (Australia), Simona Halep o va înfrunta, în turul al doilea al competiţiei, pe Ajla Tomljanovic (Australia), sportivă care s-a impus categoric, scor 6-2, 6-1, în duelul cu japoneza Misaki Doi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sport » Australian Open 2021: Mihaela Buzărnescu şi Irina Begu, eliminate încă din primul tur