Antena Meniu Search
x

Video Când se retrage Serena Williams din tenis şi ce semnificaţie are momentul ales de sportivă. "Numărătoarea inversă a început"

Serena Williams a anunţat că se retrage din tenis. Însă nu înainte de a încerca să câştige un nou titlu. Va putea fi urmărită chiar la ea acasă, în Statele Unite, la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului. După 23 de titluri de Grand Slam şi alte zeci de turnee de simplu şi de dublu câştigate, sportiva spune că a venit momentul să se concentreze mai mult pe familie.

de Redactia Observator

la 09.08.2022, 22:21

Vezi și

Serena Williams a vorbit despre retragere după prima victorie reuşită de mai bine de un an: "Iubesc să joc tenis, este uimitor, dar nu pot face asta la nesfârşit".

Când se retrage Serena Williams din tenis 

Urăşte să vorbească despre "retragere", dar ştie că totul are un sfârşit. Aşa că a ales luna septembrie. Cea mai importantă din viaţa ei. Cea în care s-a născut, acum aproape 41 de ani. Într-o zi de 26. Ziua în care începea una dintre cele mai mari poveşti din istoria sportului. Septembrie avea să fie luna în care a câştigat primul titlu de Grand Slam, US Open 1999. Un an mai târziu, tot în septembrie, cucerea primul aur olimpic, alături de sora sa, Venus. Aşa că ieşirea din scenă nu putea fi decât în septembrie. Cu o ultimă participare la US Open şi o copertă spectaculoasă în Vogue. 

"Numărătoarea inversă a început. Trebuie să mă concentrez să fiu mamă, pe obiective spirituale, să descopăr o altă Serena, la fel de entuziastă. O să savurez toate astea peste câteva săptămâni", a anunţat ea pe Instagram. Nu înainte de a încerca imposibilul. Încă un titlu la US Open, echivalent cu egalarea recordului de 24 de titluri de Grand Slam, stabilit acum cinci decenii de Margaret Court. Chiar dacă gândul îi este la viaţa de familie, Serena nu vrea să fie susţinută din tribune de fiica sa, Olympia: "Nu o las să mă vadă în timpul jocurilor. Simt că asta mi-ar distrage atenţia"

Pe acelaşi subiect

Motivul pentru care a iubit mereu ţinutele excentrice pe teren

În interviul pentru Vogue, Serena a dezvăluit şi motivul pentru care a preferat mereu ţinutele ieşite din comun, mai ales pe terenul de tenis: "Mama obişnuia să ne facă toate ţinutele, de aceea îmi place moda atât de mult. Nu eram o jucătoare obişnuită, eram o jucătoare cu forme, dar mă mişcam la fel de rapid ca toţi ceilalţi. Era, cu siguranţă, ceva diferit"

Serena Williams este sportiva cu cele mai mari venituri din istorie. Doar premiile din tenis totalizează aproape 95 de milioane de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Când se retrage Serena Williams din tenis şi ce semnificaţie are momentul ales de sportivă. "Numărătoarea inversă a început"