Antena Meniu Search
x

Ce este bishta, pelerina purtată de Messi la festivitatea de premiere de la Cupa Mondială 2022

Finala Cupei Mondiale 2022 a strâns zeci de milioane de oameni din întreaga lume în fața ecranelor, dornici să vadă cine își va adjudeca trofeul acestei ediții extrem de controversate. După un meci dramatic, în care câștigătoarea a fost determinată după penalty-uri, pe Lusail Stadium a urmat ceremonia de premiere în care Messi a purtat o pelerină, un nou motiv de discuții în mediul online.

După cum notează The Atlantic, Messia a primit trofeul Cupei Mondiale din partea președintelui FIFA, Gianni Infantino, și a emirului, Tamim bin Hamad Al Thani. Înainte de acest moment, căpitanul argentinienilor a primit din partea monahului o bishta, un articol vestimentar tradițional din Peninsula Arabică, pe care acesta l-a purtat pe întreaga durată a evenimentului.

Jurnaliștii americani notează faptul că bishta este un articol vestimentar tradițional care, în general, este purtat la evenimentele formale cum ar fi nunțile sau diferitele sărbători religioase. În prezent, bishta este purtată de oficialii statelor arabe și de membrii clerului musulman, devenind un echivalent aproximativ al costumului cu cravată purtat de occidentali.

În plus, decizia organizatorilor de a-i oferi lui Messi această pelerină este fără precedent în istoria Cupei Mondiale, dar trebuie înțeleasă în contextul încercărilor oficialilor din Qatar de a face din acest eveniment o carte de vizită pentru țara lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sport » Ce este bishta, pelerina purtată de Messi la festivitatea de premiere de la Cupa Mondială 2022