Meniu
Search
x

Cu câţi bani pleacă Simona Halep după participarea la Australian Open 2021

Simona Halep, a doua jucătoare a lumii, s-a oprit în sferturile de finală la Australian Open 2021, primul Grand Slam de tenis al anului, însă participarea la competiţia de la Melbourne i-a adus un nou premiu consistent.

De Redactia Observator la 16.02.2021, 15:08
  • Simona Halep s-a oprit în sferturile de finală de la Australian Open 2021.
  • Simona Halep a ajuns la circa 37,5 milioane de dolari americani obţinuţi din tenis.

Simona Halep s-a ales cu 525.000 de dolari australieni de pe urma participării la Australian Open 2021, ceea ce înseamnă în jur de 336.000 de euro sau aproape 410.000 de dolari americani.

Toţi banii provin din participarea în competiţia de simplu feminin, în condiţiile în care participarea în competiţia de dublu feminin se premiază doar din turul al doilea, iar Simona Halep şi australianca Charlotte Kempenaers-Pocz au părăsit competiţia încă din primul tur, fiind învinse, cu 6-4, 7-5, de Arina Rodionova (Australia) şi Storm Sanders (Australia).

Graţie banilor încasaţi de pe urma participării la Australian Open 2021, Simona Halep se apropie de bariera de 37,5 milioane de dolari americani câştigaţi din tenis, consolidându-şi atât locul 4 în clasamentul all-time, cât şi locul 3 în clasamentul jucătoarelor active.

Dacă în clasamentul all-time Simona Halep se apropie la circa 1,2 milioane de dolari americani de ocupanta locului 3, rusoaica Maria Şarapova, în clasamentul jucătoarelor active Simona Halep este la circa cinci milioane de dolari de dolari americani de ocupanta locului 2, americanca Venus Williams.

Americanca Serena Williams şi-a asigurat peste 650.000 de dolari americani prin calificarea în semifinalele de la Australian Open 2021 şi continuă să domine cu autoritate ierarhiile din tenis, ajungând la peste 94,2 milioane de dolari americani obţinuţi din "sportul alb".

Simona Halep, nemulţumită de atitudinea pe care a avut-o la Australian Open 2021

În ciuda calificării în faza sferturilor de finală şi a bonusului financiar obţinut, Simona Halep recunoaşte că putea obţine un rezultat şi mai bun la Melbourne, dar consideră că, în anumite momente, nu a avut atitudinea potrivită.

"În opinia mea, am jucat bine la Australian Open 2021. Nu sunt atât de dezamăgită de mine însămi sau de tenisul meu. Poate atitudinea a fost un pic negativă tot turneul, însă o să lucrez la asta şi o să revin mai puternică la acest capitol, sunt sigură de asta", a fost mesajul transmis de Simona Halep, după eliminarea de la Australian Open 2021.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sport » Cu câţi bani pleacă Simona Halep după participarea la Australian Open 2021