Antena Meniu Search
x

Video Cupa Mondială 2022 din Qatar. Furtuna de acuzaţii care a umbrit fericirea fanilor fotbalului

Cupa Mondială de Fotbal din Qatar care începe peste două zile a intrat deja în istorie pentru controversele stârnite. Astăzi, gazdele au anunţat că suporterii nu vor avea voie să bea bere pe stadioane. Problema este că un mare producător de bere plătise 75 de milioane de euro ca să îi apară numele la campionat. Peste acest scandal se suprapun acuzaţii cu iz de dictatură. Autorităţile ar fi plătit muncitori asiatici ca să se deghizeze în fani şi să dea impresia că turneul final este un succes planetar. 

de Redactia Observator

la 18.11.2022, 20:28

Vezi și

Zeci de clipuri cu grupuri de suporteri bucuroşi veniţi din toate colţurile lumii au apărut în ultimele zile pe paginile organizatorilor. Fani englezi, brazilieni sau argentinieni sunt filmaţi cântând pe străzi, deşi mai sunt zile bune până când ţările lor vor debuta la Cupa Mondială. Însă mulţi spun că aceşti oameni ar fi muncitori plătiţi de statul Qatar pentru a promova imaginea competiţiei. Este avansată şi răsplata: 10 dolari şi 3 mese pe zi pentru fiecare om care face pe suporterul. 

Sunt aceiaşi muncitori veniţi din ţări mai puţin bogate pentru a ajuta la contrucţia stadioanelor pe care se vor juca meciurile de la turneul final. E o adevărată furtună de acuzaţii în privinţa condiţiilor de sclavie în care s-au ridicat stadioanele. Ar fi peste 6500 de victime ale accidentelor de muncă. În principal, muncitori nepalezi.

Au fost construite de la zero 6 stadioane

Au fost construite de la zero 6 stadioane, iar alte două au fost refăcute! Multe vor fi dărâmate, reamenajate pentru alte scopuri sau, în cel mai fericit caz, redimensionate. 

Iar fanii au mai primit o lovitură: berea a fost interzisă total pe stadioane, cu 48 de ore înainte de primul meci. Hotărârea dă peste cap planurile suporterilor, dar și ale FIFA, care încasează bani grei de la un mare producător de bere.

Totuşi, aproape 3 milioane de fani sunt aşteptaţi în micuţul stat din Golful Persic şi se estimează că 5 miliarde de oameni vor urmări la televizor meciurile din cea mai scumpă cupă mondială din istoria celor 22 de ediţii. Specialiştii estimează costuri de 200 de miliarde! de dolari. Ca reper, mondialul rusesc din 2018 a costat 14 miliarde, adică... de 14 ori mai puţin!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sport » Cupa Mondială 2022 din Qatar. Furtuna de acuzaţii care a umbrit fericirea fanilor fotbalului